Home / Nieuws / In de zalen / ‘No Man is an Island’ van Tim De Keersmaecker

‘No Man is an Island’ van Tim De Keersmaecker

Sommige films doen meer dan je louter amuseren of ontroeren. Ze schudden je dooreen of houden je bezig. Zo een film is de nieuwste documentaire van Tim De Keersmaecker.  De regisseur trok jaren naar Lampedusa om daar enkele mensen te volgen die met de eerste vluchtelingenstroom na de Arabische Revolutie op het eiland waren beland.  Omar en Adam zijn twee jongens die eigenlijk geluk hebben gehad. Ze vonden een adoptiegezin die zich over hen wou ontfermen.  Maar het echte geluk vonden ze alsnog niet. Want vluchtelingen die geluk hebben vinden dan misschien wel opvang, een leven vinden ze niet meteen. Dat wordt hen niet gegund.  Tot die ontstellende conclusie kom je na het zien van ‘No Man is an Island’.

KLIK HIER om de trailer te bekijken

Een toekomst is meer dan een dak boven je hoofd. Dat is de slogan die de film moet verkopen. En die treffend zegt waar het om draait.
Dokter Bartolo trof Omar, een 21‐jarige Tunesische migrant langs de kustlijn van Lampedusa. Terwijl de zee langzaam verwordt tot een kerkhof voor vele lotgenoten, biedt hij Omar een familie, een thuis en een job als vertaler in het lokale opvangcentrum. Ook Adam, een 16-jarige Ghanees, wordt opgenomen door een familie hoteleigenaars en werkt voor hen als hotelbediende.  Beide jongens hebben geluk gehad. Of net niet ? Is Lampedusa het beloofde land of een gevangenis in de Middellandse zee ?
Via twee unieke adoptie verhalen, verkent filmmaker Tim De Keersmaecker de zoektocht naar vrijheid van zowel de inwoners van Lampedusa, als van de nieuwkomers.

 

Bekijk ook

Speciale vermelding voor Retrospekt op Brussels International Film Festival!

Zonet vond de slotceremonie plaats voor de derde editie van het Brussels International Film Festival. …