Nog een prestigieus Franstalig project voor Veerle Baetens

Veerle Baetens zal de hoofdrol spelen in ‘Duelles’, de nieuwste van Olivier Masset-Depasse, maker van het befaamde ‘Illegal’, een film die in 2010 de Belgische inzending voor de Oscars was en internationaal hoge ogen gooide.  Het betreft een psychologisch drama dat geproduceerd zal worden door Jacques-Henri en Olivier Bronckart.

Het gaat om een psychologische thriller over twee vrouwen die levenslang mekaars beste vriendinnen waren tot een ingrijpende gebeurtenis in hun leven hen brutaal tegenover mekaar dwingt. Wie de andere vrouw is nog onbekend.

Het blijft een geweldige vaart gaan met de carrière van Veerle Baetens.  Ze heeft intussen de serie ‘Tabula Rasa’ afgewerkt, die ze heeft helpen schrijven, het is ook uitkijken naar de Franse serie ‘Au-delà des murs’ van Hervé Hadmar, waar de eerste geruchten niet minder dan extatisch zijn, en ze gaat zelf de bestseller ‘Het Smelt’ van Lize Spit regisseren, waarvoor ze ook nog eens zelf het scenario aan het schrijven is.

En nu nog deze Franstalige belangrijke hoofdrol erbij.  Schitterend parcours voor Veerle Baetens die eerder bewees met ‘Un début prometteur’ en ‘Des nouvelles de la planète Mars’ dat ze een sterke aanwinst is voor het Franstalige filmlandschap.

 

De gebroeders Bronckart en hun firma Versus gaat ook ‘Au-dessus des lois’ produceren, en die film zal mede geregisseerd worden door François Troukens, een bekeerde gangster die een mediaberoemdheid is in Franstalig België.  De film gaat over een misdadiger die gespecialiseerd is in kleine misdaden, maar die op de loop moet om zijn onschuld te bewijzen wanneer hij verdacht wordt van moord.

Versus presenteert in Cannes ook de nieuwste film van Joachim Lafosse, ‘L’économie du couple’.

Zie ook :

Veerle Baetens regisseert ‘Het smelt’

Frankrijk krijgt niet genoeg van Veerle Baetens

Tweede Franse filmrol voor Veerle Baetens

Bekijk ook

Eerste beelden van Hans Herbots’ langverwachte RITUEEL!

Na de succesvolle internationale series Riviera en The Serpent, maakte Hans Herbots terug een film in zijn …