Nog een prijs voor Victor Polster in ‘Girl’

De prijzen blijven maar binnenvallen voor ‘Girl’. Victor Polster is gisteren uitgeroepen tot Beste Acteur op het Stockholm International Film Festival, en dat is allerminst de eerste keer dat de jonge hoofdrolspeler in de prijzen valt.

‘Girl’ (Lukas Dhont) is inmiddels al bijna een legende geworden voor de Vlaamse film, en dat sprookje lijkt nog lang niet voorbij. Het begon allemaal op het Festival van Cannes, waar de film in wereldpremière ging in de Un Certain Regard-sectie. Na een uitzonderlijk goede ontvangst door pers en publiek, mocht de film er naar huis met vier prijzen waaronder de Caméra d’Or voor het beste speelfilmdebuut. Sindsdien volgden tientallen selecties voor grote internationale festivals, zoals Karlovy Vary, Toronto, San Sebastián en Zürich, en een twintigtal filmprijzen waaronder de Sutherland Trophy op het BFI London Film Festival en de Golden Eye Award op het Zürich Film Festival.

Bij elk sprookje hoort een prins op het witte paard, in dit geval een jonge blonde god die zowel de rol van prins als prinses voor zijn rekening neemt. Victor Polster is de naam, de 16-jarige acteur en danser  die al de Prijs voor Beste Acteerprestatie in de Un Certain Regard-sectie opstreek, genomineerd voor werd de European Film Award voor Beste Acteur en nu dus ook de Beste Acteur is volgens onze vrienden in het hoge noorden. Last but not least werd prins Victor ook op het Odessa International Film Festival bekroond met de Prijs voor Beste Acteerprestatie.

Eind augustus werd bekendgemaakt dat Girl als officiële Belgische Oscarinzending binnenkort een gooi mag doen naar de Academy Award voor Beste Niet-Engelstalige Film. De awardcampagne in Hollywood is momenteel volop aan de gang. 22  januari weten we of de film bij de genomineerden is, en of dit sprookje effectief die happy end krijgt waar we allemaal op hopen…

Lees ook:

Het gaat goed met de oscarcampagne voor ‘Girl’

Lukas Dhont en Dirk Impens maken zich op voor de Oscars
‘Girl’ wordt gecensureerd in aanloop van de Oscars
Lukas Dhont over ‘Girl’
Victor Polster en de andere acteurs over ‘Girl’
Achter de schermen van Flanders Image

 

Bekijk ook

Bekijk de trailer van Dealer!

Deze week werd de trailer gelost van Dealer, de film zal vanaf 10 november te …