Nog enkele prijzen voor ‘Rundskop’

Niet dat we nog lang niet weten dat het een briljante film is, maar het is goed dat ook anderen het weten. ‘Tête de Boeuf’ heeft al wel een handvol prijzen gewonnen in Frankrijk, maar aan dat lijstje zijn er nu weer enkele toegevoegd.  Op het Festival International des Jeunes Réalisateurs in Sint-Jean de Luz heeft Michael Roskam zaterdagavond de prijs voor de beste regisseur gekregen terwijl de prijs voor de beste acteur voor Matthias Schoenaerts was.

Het festival in Sint-Jean de Luz vond voor de 16 keer plaats.  Er werden 5 Franse en 5 buitenlandse debuutfilms geselecteerd. De prijs voor de beste film ging naar het Franse ‘Une Bouteille à La Mer’ van Thierry Benesti.

‘Rundskop’ staat ook op de longlist voor de European Film Awards die in december in Berlijn worden uitgereikt, de film van Michael Roskam is ook de Belgische inzending voor de Oscarnominaties en won het Fantastic Fest in Austin, Texas, was eveneens de grote winnaar van de Vlaamse Filmprijzen, won ‘Le Prix Nouveau Genre’ op het Etrange Filmfestival in Parijs, de prijs voor de Beste Film op het Motovun Film Festival in Kroatië, de New Flesh Award op het Fantasia Festival in Montreal en won ook al verschillende prijzen op het Festival International du Film Policier in het Franse Beaune. En er zullen er nog volgen.

Bekijk ook :

‘Rundskop’ wint in Austin

‘Rundskop’ wint in Montreal

‘Rundskop’ mag de feestneus ophouden

‘Rundskop’ en de European Film Awards

‘Rundskop’ en de Vlaamse Filmprijzen

Matthias Schoenaerts : ‘Rundskop is mijn boeleke’

 

 

Bekijk ook

Streamz Academy zoekt aanstormend schrijftalent!

Streamz daagt iedereen met een kriebelende pen uit om zich in te schrijven voor de …