Olivier Lambrechts en Dimitri Baronheid over Achttien!

In Cinema Canvas werd er tijdens FFO gepraat over maatschappelijk relevante thema’s die aan bepaalde producties gelinkt zijn. Eén van de films die aan bod komen is Achttien, gelinkt aan Nowhere en Home, te bekijken via VrtNu.

Achttien is een kortfilm van Dimitri Baronheid en Olivier Lambrechts over een jongen die op zijn achttiende, na jaren in een jeugdinstelling, opnieuw gecontacteerd wordt door zijn moeder. Geeft hij haar een kans?

Noa Tambwe Kabati & Mistral Guidotti in Achttien

De hoofdrol is voor Mistral Guidotti (Home), hij wordt bijgestaan door o.a.  Laurence Roothooft (Marsman) en Noa Tambwe Kabati (Nowhere).

De film was eerder al geselecteerd voor Kortfilmfestival Leuven 2020 en stond op het programma van het Palm Springs International ShortFest in Californië.

In de week van de Ensors (7 tot 13 maart) richtte VRT NU met de themapagina ‘Week van de Vlaamse film’ de spotlights op het beste dat de Vlaamse film te bieden heeft. Achttien hoort bij die selectie.

Noa Tambwe Kabati & Koen De Bouw in Nowhere

Michaël Pas ontving in de eerste aflevering van Cinema Canvas, op dinsdag 8 maart, één van de spelers uit Achttien. Noa Tambwe Kabati kan je binnenkort namelijk samen met Koen De Bouw zien schitteren in Nowhere van Peter Monsaert, de openingsfilm van Filmfestival Oostende.

Net als in Achttien komt in Nowhere ook datzelfde thema weer aan bod: jongeren met een moeilijke achtergrond. Peter Monsaert hielp Dimitri Baronheid en Olivier Lambrechts trouwens bij het maken van hun kortfilm.

Els De Ceuckelier & Mistral Guidotti in Home

De uitzending van Cinema Canvas met Noa en Koen wordt gevolgd door Home, een drama van Fien Troch waar eveneens de generatiekloof tussen tieners en volwassenen wordt weergegeven. De hoofdrolspeler van Achttien, Mistral Guidotti, en de onvoorwaardelijke liefde van een zoon naar zijn moeder zijn extra linken.

Bekijk Achttien gratis via Vrt Nu. Meer info over de programmatie van Cinema Canvas vind je hier.

Bekijk ook

Vlaamse feestdag met 11 filmparels van bij ons!

Streamz viert de Vlaamse feestdag met 11 filmparels ‘van bij onz’. De straffe selectie zal vanaf …