Ontdek alle avant-premières tijdens de BNP Paribas Fortis Films Days!

Gedurende 4 dagen, van zondag 22 september tot en met woensdag 25 september, zijn de BNP PARIBAS FORTIS FILM DAYS terug. Of het nu gaat over de releases van de week, de onvermijdelijke blockbuster die u nog niet heeft gezien of een exclusieve avant-première speciaal voor de gelegenheid aangeboden: 4 dagen lang kan iedereen naar echt absoluut élke film voor amper 5,5 EUR. Iedereen is welkom.

Bij deze gelegenheid staan ook een reeks exclusieve avant-premières op het programma, die gelijktijdig in alle deelnemende bioscopen zullen plaatsvinden. Elke film zal worden voorafgegaan door een specifieke « pre-show » waar presentatrice Emilie Harnie exclusieve inhoud over de films zal delen, speciale gasten zal ontvangen en bij elke sessie een wedstrijd met het publiek zal spelen, waarbij een jaar gratis cinema kan gewonnen worden.

Hier is de lijst van de films die in avant-première zullen worden voorgesteld:

ZONDAG 22 SEPTEMBER

14u00  ANGRY BIRDS 2
(Heel België)
De vogels en varkens voeren nog steeds een verbeten strijd, maar dan zorgt de dreiging van een nieuwe tegenstander voor een heel nieuwe wending.

 

17u00  DONNE-MOI DES AILES
(Wallonië en Brussel)
Een familiegericht ecologisch avontuur gebaseerd op een waargebeurd verhaal met Jean-Paul Rouve en Mélanie Doutey.

 

 

17u00  AFTER THE WEDDING
(Brussel en Vlaanderen)
Een drama met Michelle Williams en Julianne Moore waarin de directrice van een Indisch weeshuis op de rand van het faillissement ontdekt dat haar instelling op het punt staat een grote donatie te ontvangen van een rijke Amerikaanse zakenvrouw.

 

19u30  BACURAU
(Brussel en Vlaanderen)
De nabije toekomst. Het dorp Bacurau in de Braziliaanse Sertão rouwt om zijn matriarch Carmelita die op 94-jarige leeftijd stierf. Enkele dagen later merken de bewoners dat hun dorp van alle  kaarten is verdwenen.

 

19u45  LA VERITE SI JE MENS ! LES DEBUTS
(Wallonië en Brussel)
Flashback naar het begin van de jaren 80 voor de bende van LA VERITE SI JE MENS !

 

 

MAANDAG 23 SEPTEMBER

19u30  DOWNTON ABBEY
(Heel België)
De film gebaseerd op de cult-serie ! Downton Abbey toont het leven van de familie Crawley en hun bedienden in een Engels landhuis in het begin van de XX° eeuw.

 

19u45  LE DINDON
(Wallonië en Brussel)
Geregiseerd door Jalil Lespert, Le Dindon is dé komedie van het najaar met Dany Boon, Guillaume Galienne, Alice Pol, …

 

 

19u45  BASTAARD
(Vlaanderen)
Thriller van Mathieu Mortelmans waarin een moeder een dakloze jongen in huis neemt om de dood van de oudere broer te compenseren. Zonder ook maar één ogenblik achterdochtig te zijn voor deze mysterieuze vreemdeling, wiens verleden even verontrustend als… onbestaand lijkt.

 

DINSDAG 24 SEPTEMBER

19u45  HORS NORMES
(Heel België)
De regisseurs van INTOUCHABLES vertellen in deze film met Vincent Cassel en Reda Kateb het verhaal van Bruno en Malik. Binnen hun eigen organisaties leiden ze jongeren uit moeilijke buurten op tot begeleiders van kinderen met autisme. Een buitengewone alliantie tussen buitengewone mensen.

 

19u45  RAMBO : LAST BLOOD
(Heel België)
Sylvester Stallone is terug in deel vijf van de saga. John Rambo, veteraan van de oorlog in Vietnam, krijgt te maken met een Mexicaans kartel na de ontvoering van de dochter van een vriend.

 

 

WOENSDAG 25 SEPTEMBER

14u00  SHAUN HET SCHAAP : HET RUIMTESCHAAP
(Heel België)
Het populairste schaap ter wereld is terug voor nieuwe intergalactische avonturen. Letterlijk, want een ruimteschip stortte neer in de buurt van van Shaun’s boerderij. Aan boord, een schattig maar ook kwaadaardig klein wezentje, genaamd LU-LA…

 

17u00  LA FAMEUSE INVASION DES OURS EN SICILE
(Wallonië en Brussel)
Deze sublieme Lorenzo Mattoti-film, gebaseerd op een verhaal van Dino Buzzati, stond op het programma van vele prestigieuze festivals, waaronder het filmfestival van Cannes in de selectie “Un certain Regard”.

 

17u00  HIERNAMAALS
(Brussel en Vlaanderen)
Hiernamaals vertelt op een originele manier over een ernstig thema, verpakt in een fantasierijke en absurde vormgeving. We volgen een tiener die terugkeert uit het hiernamaals om de dood van haar moeder te voorkomen.

 

19u45  LA BELLE EPOQUE
(Wallonië en Brussel)
Voorgesteld in de officiële selectie van het festival van Cannes, gaat deze heerlijke komedie, geregisseerd door Nicolas Bedos, met Daniel Auteuil, Fanny Ardant et Guillaume Canet in de hoofdrollen, over liefde, herinneringen en eerste keren.

 

19u45  HAUNT
(Brussel en Vlaanderen)
Tijdens Halloween komt een groep vrienden langs een “extreem” spookhuis dat hen zal confronteren met hun donkerste angsten.

 

 

De lijst van de deelnemende bioscopen is hier beschikbaar.

Bekijk ook

Ruth Beeckmans over Aller/Retour!

Aller/Retour ging al in avant-première op Filmfestival Oostende op 02/02, vanaf vandaag is de film te …