Ontdek de trailer van KNOR!

Op woensdag 12 oktober staat Film Fest Gent in het teken van de hele familie met de feestelijke première van KNOR, een geweldige Belgisch-Nederlandse animatiefilm die in het buitenland al hoge toppen scheerde.

KNOR zat niet enkel in de selectie van Generation Kplus op het Internationale filmfestival van Berlijn 2022, maar viel vorig weekend ook nog es in de prijzen op het Gala van de Gouden Kalveren. KNOR, in een productie van A Private View (Dries Phlypo) en Viking film (Marleen Slot), werd bekroond met de hoogste prijzen : het Gouden Kalf voor Beste Film en voor Beste Regie (Mascha Halberstad). De Gouden Kalveren zijn vergelijkbaar met de Belgische Ensors.

Des te meer reden om te feesten dus op woensdag 12 oktober in Kinepolis Gent waar de rode loper om 14u30 wordt omgetoverd tot een heus familiefeest, zodat iedereen helemaal verliefd wordt op Knor.  Met deze trailer komt u ongetwijfeld in de sfeer van de absurde en dolkomische humor van KNOR.  De stemmen van deze familiefilm worden verzorgd door Jan Bijvoet, Maaike Cafmeyer, Titus De Voogdt, Barbara  Sarafian, Jelle De Beule, Dominique Van Malder, Britt Valkenborghs, Thomas Cordie, Lize Verschoren en Jules Dorné.

Het resultaat is heerlijk hartverwarmend voor jong en oud. De film werd onlangs trouwens – voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis – ook geselecteerd als Nederlandse inzending voor de Oscars in de categorie Beste Animatiefilm. De Nederlandse Mascha Halberstad, die o.a. ook de kinderreeks Vos en Haas maakte, stond in voor de regie in een scenario van Fiona van Heemstra. De film Knor werd gebaseerd op de boeken De Wraak van Knor van Tosca Menten. De Vlaamse animatoren Iris Alexandre en Mirjam Plettinx werkten gedurende een jaar in de animatie studio in Arnhem.

Het is nog even wachten op de Belgische release, want die staat gepland voor voorjaar 2023. KNOR wordt verdeeld door O’Brother.

Verhaal 
Voor haar negende verjaardag krijgt Babs van haar opa uit Amerika het varkentje Knor cadeau. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee. Alleen op voorwaarde dat Knor een puppycursus volgt, mag Babs hem houden. Maar dan blijkt opa stiekem andere plannen te hebben met Knor. Hij doet mee met de worstenwedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens…A Private view is een Gents productiehuis van Dries Phlypo en Jean-Claude Van Rijckegem, die focust op sterke verhalen en hedendaagse thema’s.  Door de jaren heen, produceerden ze meer dan 50 films en reeksen. Zo kwam dit jaar nog de feelgoodfilm Mijn vader in een saucisse van Anouk Fortunier uit en werd de Streamz – original Storm Lara met Ella Leyers in de hoofdrol op Streamz uitgezonden. De animatieserie Meneer papier wordt momenteel vertoond op Ketnet.

Viking Film is het Nederlandse productiehuis van Marleen Slot, die zich vooral richt op de productie van arthouse film en animatiefilms. Zo produceerde ze o.a. Dirty God van Sascha Pollak, naast tal van andere internationaal gerenommeerde films zoals Rojo, Oscuro Animal.

Knor is een productie van Dries Phlypo voor A PRIVATE VIEW in coproductie met Marleen Slot van het Nederlandse Viking Film en kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, Nederlands Filmfonds, Nederlandse Production Incentive, Eurimages, COBO, VPRO en de Belgische Tax Shelter

Bekijk ook

Streamz Academy zoekt aanstormend schrijftalent!

Streamz daagt iedereen met een kriebelende pen uit om zich in te schrijven voor de …