Ontdek het programma van DOCVILLE 2021!

Ontdek vanaf nu het programma van  DOCVILLE, hét documentairefestival in Leuven.

In totaal staan er meer dan 70 documentaires op DOCVILLE 2021 over de meest uiteenlopende onderwerpen en in erg gevarieerde stijlen, maar allemaal met één gemeenschappelijke noemer: het zijn documentaire-parels die je op het grote scherm móét zien.

DOCVILLE brengt dit jaar twee thema’s die elkaar mooi aanvullen: de toekomst en het verleden. In Brave New Docs staat de toekomst centraal. De reeks belicht twee aspecten van het nadenken over de toekomst: retrofuturisme en hedendaag toekomstdenken.

Zo is er bijvoorbeeld Future Shocked, een persoonlijke queeste van regisseur Johan Van Schaeren. Hij gaat op zoek naar antwoorden op vragen waar velen van Generation X, gesandwicht tussen de ‘wokers’ en de ‘boomers’, vandaag mee worstelen. .

Een tweede thematische reeks, Reconstructing History, focust op films die op creatieve wijze een opmerkelijk verhaal navertellen. Razend spannende documentaires die wegkijken als een ware thriller. De Nationale, Internationale en Weten & Geweten competities zijn als vanouds weer van de partij.

In de nationale categorie vinden we Belgische docu’s als Reset, waar Lies Van der Auwera zeven artiesten volgde tijdens de coronacrisis. Toen in maart 2020 de cultuursector op slot ging, waren zij genoodzaakt om van thuis uit verder te creëren. Voor de een was het een moment van bezinning, anderen behielpen zich met online oplossingen. Maar het gebrek aan perspectief blijkt voor velen slopend voor de creativiteit.

We vinden in de programmatie ook o.a. White Cube, de nieuwe documentaire van Renzo Martens (Enjoy Poverty). Ook Liesbeth De Ceulaer (Victoria), één van de winnaars van de vorige editie van DOCVILLE, stelt haar nieuwe film Holgut voor.

Ontdek het volledige programma via www.docville.be. DOCVILLE vindt plaats van dinsdag 1 juni tem vrijdag 11 juni, het is nog even wachten op de start van de ticketverkoop en alle vertoningsdetails. 

Bekijk ook

Cinevillepas is een succes en breidt uit!

Eind juni werd de Cinevillepas in Brussel geïntroduceerd en geeft toegang tot alle nieuwe films, avant-premières, klassiekers …