Onze Natuur, De Film lokt meer dan 110.000 natuurliefhebbers en ontvangt FFO Award!

Boven : Jens Claassens, Laura De Kort, Bart Verbeelen, Olivier Struyven Onder : Tim Hemelhof, Maria Lise Van Lente, Nico Van de Velde, Bo De Group

Belgen zijn natuurliefhebbers, zoveel is toch duidelijk als we de bezoekersaantallen voor Onze Natuur, De Film mogen geloven. Om precies te zijn, gingen al 112.681 kaartjes over de toonbank en het ziet er naar uit dat de stroom aan bezoekers over alle generaties heen de weg naar de cinema nog even zal vinden om al het moois in onze achtertuin op groot scherm te bewonderen.

De stem van Matteo Simoni in combinatie met de beelden van Pim Niesten en Dick Harrewijn, onder begeleiding van de muziek van componist Dirk Brossé blijkt een tot nu toe ongeziene succesformule van Hotel Hungaria en VRT.

Om dit te vieren, roept Filmfestival Oostende dit jaar de FFO Awards terug in het leven, en reikt ter ere van het overschrijden van de kaap van de 100.000 bezoekers graag een Award uit aan Hotel Hungaria.

Samen met Klara werd “Onze natuur, De Film live in Concert” gelanceerd: filmvertoningen mét gepaste live muziek begeleid door Dirk Brossé in alle grote concertgebouwen in Vlaanderen. Ondertussen zijn al bijna 15.000 tickets voor deze concerten de deur uit.

Ik hou zelf heel veel van natuurdocumentaires. Daardoor besef ik het belang van een voice-over maar al te goed. Als het goed gedaan is, lijkt het alsof je samen met een vriend, zeg maar je eigen privé-gids, in de zetel zit. Ik ben alvast vereerd dat ik die verteller mag zijn, en in ieders oor mag kruipen tijdens deze unieke film”, zegt Matteo Simoni, acteur en voice-over van de Onze Natuur-film.

Synopsis: Onze Natuur, De Film is een ambitieuze natuurdocumentaire over de natuur in onze achtertuin. Prachtige verhalen over bekende en onbekende dieren die verwondering opwekken en de liefde en het respect voor onze natuur vergroten. Dit is het verhaal van de overwinnaars, de opportunisten, de uitvreters, de vechters, de slimmeriken, de bazen. Maar ook dat van de verliezers, de soorten die we over een paar jaar misschien niet meer tegenkomen… Survival of the fittest, in zijn meest wrede en fascinerende vorm, in een land waar op het eerste zicht geen ruimte lijkt te zijn voor die wilde natuur.
Alle info over de film vind je via deze link.

Deze familiefilm neemt elke kijker mee in de wondere wereld van Onze Natuur. Nooit eerder is onze eigen achtertuin in al zijn glorie vertoond. Een visueel spektakel dat op groot scherm pas echt tot zijn recht komt. Een kans om oog in oog te komen staan met de grote maar ook de allerkleinste dieren, met als doel te verwonderen en fier te leren zijn op al dat moois om ons heen.

Hotel Hungaria en VRT lanceerden samen met KFD, RTL TVI, Agentschap voor Natuur en Bos & Natuurpunt: Onze Natuur, De FilmOnze Natuur is een ambitieus 360°-merk dat laat zien hoe verbazend wild en verrassend dichtbij onze Belgische natuur is. Via het online platform onzenatuur.be/notrenature.be, social media, liveconcerten, een boekenreeks en een prestigieuze tv-reeks later dit jaar, komt die wilde natuur nu nog dichterbij.

Onze Natuur, De Film wordt verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD) en is sinds 21 september 2022 in de Belgische bioscoopzalen te zien.

Bekijk ook

Lukas Dhont naar de Oscars!!

Close van Lukas Dhont is genomineerd voor de Oscar voor Beste Internationale Speelfilm. Dat maakte …