Home / Nieuws / Ook cinema The Roxy Theatre uit Koersel biedt online films aan!

Ook cinema The Roxy Theatre uit Koersel biedt online films aan!

Sinds de sluiting van de bioscoopzalen is iedereen op zoek naar alternatieven. Zo ook The Roxy Theatre in Koersel. Net als Cinema Z in Leuven, Lumière in Brugge en Antwerpen en Studio Skoop in Gent, bieden zij nu ook films online aan!

Via theroxytheatre.be kan je als klant na het aanmaken van een account een film huren uit het bestaande online aanbod, waarmee je de lokale cinema steunt.

‘Daar waar Netflix kiest voor de grote, commerciële producties, leggen wij meer de focus op de markt van de onafhankelijke films, wereldfilms en de lokale producties’, aldus uitbater Ludo Vangenechten.

The Roxy Theatre opende de deuren in 1946 en Ludo’s vader, Milo Vangenechten, begon er op vijftienjarige leeftijd te werken als kaartjesknipper. Later zou hij de gebouwen huren, begin jaren’70 zelfs eigenaar van de cinema worden en tussen ’86 en ’91 ook andere bioscopen openen in Aarschot, Lommel en Mechelen. Maar door de komst van Kinepolis in Hassels in ’96 kreeg de Roxy meer concurrentie en in ’97 zou Milo Vangenechten een overnemer zoeken. Helaas was dat slechts uitstel van executie, want in 2000 gingen de deuren definitief dicht. Drie jaar later startte zijn zoon Ludo samen met zijn jeugdvriend Wim Verschoren een filmclub in de oude bioscoop met één filmvoorstelling per maand. Ze kozen vooral minder bekende films. Dat was een schot in de roos. Al snel werden het drie vertoningen per maand en een jaar later opende Ludo Vangenechten opnieuw de deuren, met sindsdien zo’n 60.000 bezoekers per jaar.

‘Nu onze bioscoop gesloten is door het coronavirus, hebben we een alternatief bedacht,’ aldus Ludo Vangenechten. ‘Mensen kunnen nu online genieten van ons aanbod. Enkel het drankje dat je normaal meeneemt in de zaal, moet je nu zelf uit de koelkast nemen.’

Het zou best kunnen dat dit tijdelijk concept op termijn zal blijven bestaan. ‘Het zou een vorm van extra klantenbinding kunnen zijn voor mensen die niet naar de cinema kunnen komen, vanwege geen babysit, werk of een slechte timing. En via dit platform steun je toch de lokale cinema!’

Bekijk ook

De twaalf op Netflix!

Vanaf 10 juli kan je op Netflix kijken naar De twaalf. Twaalf burgers moeten beslissen …