Home / Nieuws / Varia / Ook ‘Noces’ van Stephan Streker naar Toronto

Ook ‘Noces’ van Stephan Streker naar Toronto

‘Noces’, de nieuwste speelfilm van Stephan Streker krijgt zijn wereldpremière op het Toronto International Film Festival (TIFF, 8-18 september). De derde speelfilm van de regisseur zal vertoond worden in het Discovery-programma (onthuld op 23 augustus). Noces wordt vertolkt door Lina El Arabi, Sébastien Houbani, Babak Karimi (‘A separation’), Neena Kulkarni, Olivier Gourmet, Alice de Lencquesaing, Zacharie Chasseriaud en Aurora Marion. De film zal ook, eind augustus, op het Festival du Film Francophone van Angoulême vertoond worden.

Stephan Streker was jarenlang filmjournalist, maakte eerder al wat kortfilms en een experimentele langspeler, maar zijn doorbraak kwam toen hij drie jaar geleden het uitstekende ‘Le monde nous appartient’ draaide, met onder meer Sam Louwyck, waar Piet Goddaer de soundtrack voor schreef.

 

De film, die ook in verschillende belangrijke festivals geselecteerd is, komt bij ons in het voorjaar 2017 in de zalen, verdeeld door Bardafeu Distribution in België en Jour2Fête in Frankrijk. De internationale sales worden verzorgd door Jour2Fête. Noces vertelt het verhaal van de achttienjarige Pakistaanse Zahira die de baby houden wil van wie ze in verwachting is. Amir, haar broer en vertrouweling belooft haar te helpen. Maar hun ouders hebben andere plannen met haar.

‘Noces’ is een productie van het Belgische productiehuis Daylight in coproductie met Formosa Pictures in Frankrijk, Tarantula in Luxemburg, Minds Meet in Vlaanderen, en Bodhicitta Works in Pakistan, en kon rekenen op steun van het Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel van de Federatie Wallonië-Brussel, Wallimage, het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en het Luxemburg Film Fund, met steun van RTBF, Proximus, SCOPE invest en BeTv-Voo.

Bekijk ook

Win de dvd van Ensor-winnaar De Patrick!

Gisteren werden de Vlaamse Oscars uitgereikt in Oostende, De Patrick was de absolute winnaar van De …