Op de première van 8eraf!

Woensdag 8 december ging 8eraf! in première, de bioscoopfilm van het legendarische W817.

Twintig jaar na de populaire Ketnetreeks W817, kan je nu in de bioscoop gaan kijken naar 8eraf! De lancering gebeurde in aanwezigheid van de volledige cast: Jenne Decleir (Carlo), Govert Deploige (Steve), Kadèr Gürbüz (Birgit), Britt Van Der Borght (Zoë), Danny Timmermans (Tom), Aron Wade (Akke), Machteld Timmermans (Ellen), Aagje Dom (Jasmijn).

8eraf! werd mee gefinancierd door de 52.000 fans die een cinematicket kochten nog voor de film gedraaid werd. De film werd geregisseerd door Pietje Horsten en is een productie van Eyeworks Film & TV Drama, in coproductie met MNM en Ketnet, met de steun van Screen Flanders, de Belgische tax shelter voor filmfinanciering en in samenwerking met SCIO Productions en Kinepolis.

Het verhaal:

Acht jeugdvrienden hebben elkaar na hun studies uit het oog verloren. Ze volgden elk hun dromen en passies en staan op een kantelpunt in hun leven. Op een dag ontvangen ze een mysterieuze videoboodschap van tech-geek Carlo. Hij nodigt zijn oude kotgenoten uit op een heel speciaal feest voor een ‘bijzondere gelegenheid’. Tijdens een zeer geanimeerd weekend ontdekken Steve, Birgit, Zoë, Tom, Ellen en Jasmijn dat er in al die jaren veel en tegelijkertijd ook weinig veranderd is. Maar waar is Akke? En wat is Carlo eigenlijk echt van plan?

8eraf! is sinds 8 december te zien in de Vlaamse filmzalen en wordt verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD).

Bekijk ook

Opnames gestart voor Noise!

De opnames van Netflix’ nieuwe psychologische thriller Noise zijn gestart. De Belgisch-Nederlandse film is geschreven door …