Op de première van Nowhere!

Vrijdagavond ging Nowhere in première, op de openingsavond van Filmfestival Oostende.

De veertiende editie van FFO opende dit jaar met de nieuwe film van Peter Monsaert (Offline, Le Ciel Flamand). Nowhere schetst een gelaagd portret met ontroerende personages, over verbinding, hoop en familiale roots. Master Koen De Bouw vertolkt er misschien wel zijn meest kwetsbare rol ooit, naast jong talent Noa Tambwe Kabati (wtFock, Welp). Sebastien Dewaele (Undercover, Eigen Kweek), Sofie Decleir (De Dag), Karlijn Sileghem (Home) en Ruth Becquart (Chaussée D’Amour) vullen de cast aan.

Op het festival maakt Nowhere deel uit van de LOOK!-competitie, die zich focust op visueel sterke verhalen. In de LOOK!-competitie gaat een professionele internationale jury op zoek naar de Beste Film, waarin het beeld op een opvallende of invloedrijke manier het verhaal tot een hoger niveau tilt.

Nowhere vertelt het verhaal van ex-truckchauffeur André die zijn dagen vult met het opknappen van een afgelegen baancafé. Zijn routineuze bestaan wordt verstoord wanneer hij de dakloze tiener Thierry betrapt op een poging tot inbraak. Sterk geraakt door zijn verhaal, neemt André hem onder zijn hoede en gaan ze op zoek naar Thierry’s familie. Tijdens de roadtrip groeit niet alleen een bijzondere vriendschap maar ook het besef dat ze elkaar nodig hebben om het verleden te laten rusten.

Nowhere is een productie van Lunanime (producenten Jan De Clercq en Annemie Degryse), in coproductie met Need Productions, Telenet en Eén. De film kwam tot stand met steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF)/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon en van het Vlaams noodfonds corona van de Vlaamse regering, Fédération Wallonie – Bruxelles, Creative Europe Media, de Stad Gent, Lumière Invest en Lumière Publishing.

Lumière brengt de film in de Belgische zalen op 6 april.

Bekijk ook

A Parked life vanaf 14 december in de zalen!

Eerder dit jaar was A Parked life van Peter Triest geselecteerd voor DOCVILLE, binnenkort kan …