Op de première van Nr.10!

Vorige week vond op Filmfestival Oostende de Belgische première van Nr.10 plaats, de nieuwste film van Alex van Warmerdam.

Voor zijn tiende film trakteert Alex van Warmerdam ons weer op droogkomische dialogen, mysterieuze intriges, voyeuristische personages en zijn favoriete Vlaamse acteurs: Tom Dewispelaere, Jan Bijvoet en Gene Bervoets. We zien ook o.a. Marieke Dilles en Vic De Wachter opduiken in de film. Nr.10 is een Nederlands-Belgische coproductie van Eurydice Gysel en Koen Mortier voor CZAR (Rookie, Un Ange).

Net voor de officiële vertoning van Nr.10 op FFO kregen de broers Alex en Marc van Warmerdam een Lifetime Achievement Award. Nr.10 maakte deel uit van de COOP! Competitie en werd door het UFK (De Unie van de Filmkritiek) bekroond met de persprijs. De jury verkoos Nr. 10 omwille van de prachtige beeldcomposities, magnifieke sets, zwartgallige humor, uitstekend acteerwerk en een scenario vol onvoorspelbaarheden.

Het leven van Günther ging nogal ongewoon van start. Op z’n vierde werd hij door een jager gevonden in een Duits bos. Vier decennia later leren we hem kennen als een doordeweekse man. Hij brengt tijd door met zijn dochter Lizzy, werkt als theateracteur en heeft een relatie met de vrouw van de regisseur. Tot een vreemde man hem een woord toefluistert dat zijn rustige bestaan volledig op z’n kop zet.

Nr.10 is nu te zien in de zalen.

Bekijk ook

Niet te missen op DOCVILLE!

DOCVILLE gaat van start op 22 maart met een spetterende 19e editie. Tot en met …