Op de rode loper van FFO Nights 2!

Op 24 juli vond in Oostende de tweede FFO Night plaats, met de première van The man who sold his skin.

De oscargenomineerde film The Man Who Sold His Skin ging zaterdag in première in heel Vlaanderen en Brussel. De film werd ingeleid met een live rondetafelgesprekgemodereerd door actrice Jennifer Heylen, met acteur Koen De Bouw, kunstenaar Wim Delvoye en conflictjournalist Rudi Vranckx. 

De film vertelt het verhaal van de jonge Syriër Sam Ali. Om visum voor Europa te bemachtigen sluit hij een deal met de controversiële kunstenaar Godefroi. Hij laat zijn rug tatoeëren met de afbeelding van het visum en wordt zo een levend kunstwerk. Sam komt echter snel tot het besef dat hij meer dan alleen zijn huid heeft verkocht.

De film is geïnspireerd op het kunstwerk Tim dat Wim Delvoye in 2006 maakte, waar hij de rug van een jongeman tatoeëerde en verkocht. Bij overlijden van Tim zal de tatoeage uitgesneden en aan de koper bezorgd worden.

FFO Night is een initiatief van Filmfestival Oostende dat met enkele Vlaamse avant-premières de filmmakers, distributeurs en bioscopen wil ondersteunen bij de heropstart van de sector. Op de eerste ging Mijn vader is een saucisse in première, de derde is de première van Rookie op 4 september.

The man who sold his skin speelt vanaf 4 augustus in de zalen.

Bekijk ook

Op de set van FOMO!

In april mochten we een bezoekje brengen op de set van FOMO, de film loopt …