Op de set van ’Marina’

Eén van de grote films dit jaar moet ongetwijfeld ‘Marina’ worden.  In aanloop naar de release die voor het najaar gepland is, zullen we in de komende weken en maanden geregeld aandacht besteden aan de nieuwe film van Stijn Coninx die deels gebaseerd is op het jonge leven van Rocco Granata en op verhalen van andere immigranten die naar Limburg afzakten om er samen met hun gezin een nieuw leven te beginnen.  Wij waren met Cinevox op de set van de film en hadden daar gesprekken met hoofdrolspeler Matteo Simoni, met Evelien Bosmans en met Mattias Van De Vijver.

Matteo Simoni, Mattias Van De Vijver en Evelien Bosmans vertellen waar ‘Marina’ over gaat.  Zonder in detail te treden, maar je zult een duidelijk beeld hebben.  Matteo speelt de rol van Rocco en Evelien Bosmans is Marina. En Mattias Van De Vijver is een rijkemanszoontje waarmee Rocco in zijn jonge jaren botst.  Van De Vijver was eerder te zien in de langspeelfilm ‘Christmas in Paris’ aan de zijde van Gaston Berghmans en Chris Lomme.  Hij speelde ook een seizoen mee in de serie ‘Thuis’.

 

Matteo Simoni staat voor een ongelooflijke uitdaging.  Voor zijn rol als Rocco Granata moest hij Italiaans leren. Maar dat is niet alles.  In de film spreekt hij ook gebroken Limburgs, moet hij zingen en accordeon spelen.  Gelukkig had hij iemand die hem kon helpen : Rocco Granata zelf. Hoewel, het feit dat de persoon die je speelt ook toekijkt, kan nog extra beangstigend zijn.  En dan waren er nog enkele wereldvermaarde Italiaanse acteurs als tegenspelers. Niet dat de Belgen niets voorstellen : Evelien Bosmans en Warre Borgmans, om er maar een paar te noemen.  En dan is er nog een baron die de regie doet : Stijn Coninx.  Dus, conclusie: geen makkelijke opdracht.  Maar Matteo Simoni blijft erbij lachen.  Wij spraken met hem op de set.

 

Rocco Granata, ja, mensen die nooit meer in een bioscoop komen, die kennen hem nog wel.  Maar daar lok je het bioscooppubliek niet mee.  Mensen tussen 15 en 25 zijn nog altijd de eerste doelgroep van de filmindustrie.  We vroegen de jonge acteurs uit de film hoe zij de jeugd naar ‘Marina’ zouden lokken.  Matteo Simoni, Evelien Bosmans en Mattias Van De Vijver antwoorden.

 

Ja, dat is een baron hé, Stijn Coninx.  Maar wat heeft hij gemaakt? Welk soort films? Waarom moeten jongeren zijn films gaan bekijken?  Hij is niet zomaar een baron, iedereen zou hem moeten kennen, zo zegt Mattias Van De Vijver.

 

Matteo Simoni kende niet zoveel muziek van Rocco, maar nu wel.  En hij heeft een goed contact met hem gehad.  Ook Evelien Bosmans heeft hem beter leren kennen.  Maar eigenlijk moeten ze niet alle muziek van hem kennen voor de film ‘Marina’.  Het gaat ook over waar hij voor staat.  Een jongeman die vocht om het te maken. Ook Mattias Van De Vijver heeft heel respect voor de zanger.

 

In ‘Groenten uit Balen’ sprak Evelien Bosmans een heel sappig Kempisch.  Al was ze opgevoed in het beschaafd Nederlands, verwierf ze vrij makkelijk het accent, want ze groeide op in de Kempen.  Maar in ‘Marina’ moet ze Limburgs praten.  Een accent dat helemaal niet dat van haar is.  Zal dat lukken of niet? Tijdens de opnamen van de film vertelde ze ons hoe ze het aanpakte.

Matteo Simoni geniet van zijn kapsel in ‘Marina’, terwijl ook Mattias Van de Vijver ook verliefd is op de jaren ’50. En niet alleen voor de kapsels, maar ook de auto’s, de kleren, de vrouwen.  De muziek.

Het gaat allemaal snel voor Evelien Bosmans.  Na haar indrukwekkende vertolkingin ‘Groenten uit Balen’ viel de jonge actrice ook op in tv-series als ‘Rang 1’, ‘Red Sonja’ en ‘Danni Lowinski’ en de jeugdserie ‘Zingaburia’.

En natuurlijk vroegen we op de set ook even waarover de film gaat.

 

Bekijk ook :

‘Marina’ grote winnaar van de Ensors

Stijn Coninx monteert ’Marina’

Matteo Simoni is Rocco

Evelien Bosmans is Marina

Stijn Coninx en zijn Marina

Het Witte Doek 13

Stijn Coninx stelt zijn cast voor

Er is nu ook een propere affiche van ‘Marina’

 ‘Marina’ en ‘Het Vonnis’ op 1 en 2 in Vlaamse bioscopen

Een gesprek met Matteo Simoni, de acteur achter Rocco Granata

Matteo Simoni over ‘Marina’ voor de opnamen begonnen

Matteo Simoni over ‘Marina’ tijdens de opnamen

Sneaks van ‘Marina’ laten allerbeste vermoeden

Verslag van de eerste sneak

De eerste trailer van Marina is klaar

Matteo Simoni en Evelien Bosmans naakt

Op de set van Marina

 

Bekijk ook

Op de set van H4Z4RD!

Vorige zomer brachten we een bezoek op de set van H4Z4RD, vanaf woensdag speelt de …