Op de set van Bittersweet Sixteen!

© Bart Baevegems

Nu de zalen weer open zijn, kan het jong geweld weer verder van het grote scherm spatten in Bittersweet Sixteen.

Dé Vlaamse tienerfilm werd geschreven en geregisseerd door de 16-jarige Anna Verheyen en haar ouders Jan Verheyen en Lien WillaertBittersweet Sixteen kan rekenen op een uitgebreide cast van opkomend fris, jong talent waaronder Yana Steenhout, Ninalotte Roose, Nell Cattrysse, Aaron Blommaert, Nidal van Rijn, Zion Luts, Steffie Mercie, Stien Edlund, Ayco Weets, Maxine Janssens, Imea Denooze, Emma Van Raemdonck en Héritier Tipo. Het onderwijzend personeel bestaat uit Sven De Ridder, Isabelle Van Hecke, en Kürt Rogiers als de schooldirecteur. Als ouders herkennen we ervaringsdeskundigen Tine Embrechts, Joke Devynck en Leen Dendievel.

Synopsis: Lotte is een tiener van 15 en kijkt uit naar haar 16de verjaardag, haar ‘sweet sixteen’. Ze heeft een moeilijk jaar achter de rug:  een toxische relatie met Astrid, het mooiste meisje van de klas, beschadigde haar zelfbeeld. Op het thuisfront is er ook een verrassende wending: haar ouders gaan uit elkaar. Ondertussen razen hormonen door puberlichamen, worden de dagen gekleurd door ontluikende liefdes, de lastige maar mooie zoektocht naar seksuele identiteit, het ontwijken van de valkuilen van de middelbareschool, en existentiële twijfels en vragen als daar zijn: waarom moeten we weten uit welke grondlagen de Kempische bodem bestaat, en waarom moest X in godsnaam sterven in ‘The Walking Dead’? Alle grote en kleine verhaallijnen zullen zich kruisen en komen tot een climax op het feest voor Lotte’s 16de verjaardag.

Bekijk ook

Opnames gestart voor Noise!

De opnames van Netflix’ nieuwe psychologische thriller Noise zijn gestart. De Belgisch-Nederlandse film is geschreven door …