Op de set van Dealer!

In de zomer van 2020 brachten we een bezoek aan de set van Dealer.

In februari 2020 gingen de opnames van Dealer van startmaar die werden halverwege gestopt door de lockdown. In juli konden ze terug beginnen draaien aan het filmdebuut van Jeroen Perceval. Vier maanden na de onderbreking, volledig volgens het Covid-19 veiligheidsprotocol.

D.O.P. David Williamson
© Bart Baevegems

Ondertussen draait de film al een tijdje in de zalen en werd bekend dat hij genomineerd is voor 14 Ensors, de filmprijzen die uitgereikt worden op Filmfestival Oostende. Daarbij zitten o.a. nominaties voor Beste Acteur, voor zowel Sverre Rous als Ben Segers. Ook Perceval maakt kans op die voor Beste regisseur, David Williamson voor Beste D.O.P en Stijn Cole (Stan Lee Cole) voor Beste Muziek. Bekijk hier de volledige lijst.

Dealer vertelt het verhaal van veertienjarige drugsdealer die in een tehuis voor jongeren met een moeilijke thuissituatie verblijft. Hij droomt van een beter leven. Op een dag krijgt hij de beroemde succesvolle acteur Antony als vaste klant. Er ontstaat een bijzondere band tussen hen en beiden besluiten een ander pad te nemen.

Dealer ging in oktober in première op Film Fest Gent, sinds 10 november loopt de film in de zalen. De uitreiking van de Ensors staat gepland voor maart.

Bekijk ook

Dit zijn de winnaars van de competities van FFO23!

Tijdens de vijftiende editie van Filmfestival Oostende werden naar jaarlijkse gewoonte de winnaars binnen elke …