Op naar de Oscars met Angelo Tijssens!

Angelo Tijssens en zijn vaste partner-in-crime Lukas Dhont zijn al een hele tijd in Amerika hun prijsbeestje Close aan het promoten bij de leden van de Academy Awards. Zondagnacht weten we eindelijk of het heeft geloond. 

Samen met Lukas Dhont schreef Angelo Tijssens het scenario van Close, een scenario dat ondertussen al meermaals in de prijzen viel. Zowel op De Ensors, als op de Waalse Magritte du Cinéma konden ze de prijs voor Beste Scenario binnenrijven. Om nog maar te zwijgen over alle andere awards die de film al wist te bemachtigen.

De kompanen schreven eerder ook al het scenario voor Girl (2018) samen. Ook toen was één van de vele prijzen op De Ensors en de Magrittes die voor Beste Scenario. Op het Filmfestival van Cannes wisten ze ook de Caméra d’or te strikken, de prijs voor Beste Debuutfilm.

 

Ondertussen is het uitkijken naar nieuwe projecten van het duo, maar ook van Tijssens solo. Zo schreef hij het scenario voor Dust, een verhaal dat lichtjes geïnspireerd is op het faillissement van spraaktechnologiebedrijf Lernout & Hauspie. De opnames gaan vermoedelijk door in België en China, de film zal geregisseerd worden door Anke Blondé (The Best of Dorien B.)

Angelo schrijft ook aan het scenario voor de verfilming van het boek Julian. Schrijver, kunstenaar en LGBTQ-activist Fleur Pierets schreef in 2019 haar verhaal neer van het verlies van haar partner die overleed aan de gevolgen van kanker.

Angelo is buiten scenarist en theatermaker bij gezelschap Ontroerend Goed sinds kort ook romanschrijver. In september 2022 kwam zijn eerste boek De Randen uit. Het vertelt het verhaal van een kind dat wordt getekend door angst, een adolescent die zijn driften ontdekt en een man die geen liefde meer durft te vragen.

Maandagochtend weten we of de felbegeerde Oscar voor Beste Internationale Film naar onze landgenoten gaat. Telenet zendt de ceremonie live uit via Play More Cinema en via GoPlay. Afstemmen op de livestream kan in de nacht van zondag 12 maart op maandag 13 maart om 00u30.