Home / Nieuws / Op de set / Opnamen ‘Engel’/’Un Ange’ van Koen Mortier begonnen. Uw steun is welkom.

Opnamen ‘Engel’/’Un Ange’ van Koen Mortier begonnen. Uw steun is welkom.

‘Twee verloren zielen hebben een stormachtige romance: Thierry, een sportman wiens carrière tanende is, en Fatou, een jonge prostituee wier enige hoop erin bestaat te overleven.’ Dat is de pitch van ‘Engel’ of ‘Un Ange’, de nieuwste film van Koen Mortier waarvan de opnamen gisteren van start zijn gegaan.  De maker van ‘Ex Drummer’ en ’22 mei’ draait daarmee zijn langverwachte derde film, een bewerking van een novelle van Dimitri Verhulst over de laatste levensdagen van wielerlegende Frank Vandenbroucke.  De opnamen vinden grotendeels in Senegal plaats.  DOP/Cameraman is Nicolas Karakatsanis (‘Rundskop’, ‘The Drop’, ‘Le Fidèle’, ‘Violet’), die de film op pellicule draait.  Een zware investering en daarom heeft de productie een crowdfundingproject opgestart via Ulule, waarbij je de productie kunt steunen. Bij massale steun worden ook Senegalese projecten er beter van.  Maar dat lees je allemaal op Ulule. 

Enkele maanden geleden bracht Koen Mortier, speciaal voor Cinevox verslag uit van zijn reis naar Senegal, waar hij met fototoestel in de hand locaties en acteurs ging bekijken. Zijn film is een bewerking van het boek ‘Monoloog van iemand die het gewoon werd om tegen zichzelf te praten’ van Dimitri Verhulst, van wie eerder ‘De helaasheid der dingen’ en ‘Problemski Hotel’ werden verfilmd.  Mortier, wereldberoemd als regisseur van reclamefilms (onder meer samen met Joe Vanhoutteghem onder het pseudoniem Lionel Goldstein), runt samen met zijn vrouw Eurydice Gysel de productiemaatschappij CZAR die eerder onder meer de film ‘Waste Land’ van Pieter Van Hees produceerde en onlangs nog ‘Coureur’ van Kenneth Mercken, een prent die begin volgend jaar in de bioscopen komt. Wie de hoofdrollen vertolkt in ‘Engel’ blijft nog even geheim.  Eerst was er sprake van Jérémie Renier voor de rol van Frank Vandenbroucke, maar Mortier is naar verluidt uiteindelijk voor een andere naam gegaan. Afwachten.

Gevallen engelen

‘Engel’ toont de laatste 24 uur uit het leven van een wereldberoemd, doch neerslachtig sportman, Thierry.
Hij ontmoet, tijdens een vakantie in Senegal, de prostituee Fatou op wie hij hals over kop verliefd wordt. Ze vinden in mekaar waardigheid en hoop om zich uit hun benarde situaties te bevrijden. Maar boven begrip en zelfreflectie vinden ze vooral de liefde terug. Geen van beiden heeft ooit voor iemand anders gevoeld wat ze nu voor elkaar voelen; het lijkt het begin van een bijna alles verslindende liefde. Tot Thierry, onder invloed van een stimulerend middel, plots onwel wordt en zich vreemd begint te gedragen. Eerst irritant, dan arrogant en naar het einde toe bijna psychotisch. Tijdens zijn doodsstrijd smeekt hij Fatou bij hem te blijven, waarna hij haar vervloekt en beveelt hem even alleen te laten. Fatou gaat naar huis, maar niet zonder hem te beloven dat ze terug komt om vanaf dan haar leven met hem te delen. De volgende ochtend echter krijgt Fatou tot haar verbijstering te horen dat Thierry overleden is. Ze wordt gearresteerd en ondanks haar onschuld een tijdlang opgesloten. Om haar leven verder te kunnen zetten moet ze terug naar de kamer waar het allemaal begon.

Zie ook : 

 

Bekijk ook

Een romantische komedie genaamd ‘Adam & Eva’

De Vlaamse Ardennen vormen het decor voor de romantische komedie Adam & Eva, een film van …