Home / Nieuws / Varia / De opnamen van ’Bowling Balls’ zijn van start gegaan

De opnamen van ’Bowling Balls’ zijn van start gegaan

In het grootste geheim — voorlopig toch nog, de eerste dagen mag er geen pers op de set — zijn de opnamen van de nieuwe film van Marc Punt, ’Bowling Balls’ gestart.  Een nieuwe Vlaamse komedie met heel veel grote namen in de cast : naast Wim Opbrouck, Peter Van den Begin, Nathalie Meskens, Sven De Ridder en Jonas Van Geel in de hoofdrollen, nog een pak andere bekende namen als Herwig Ilegems, Charlotte Vandermeersch en Filip Peeters.  De nieuwe film van Marc Punt komt al in december uit. ’Bowling Balls’  is een zwarte actiekomedie, een western zonder cowboys, maar met stoere binken, sexy bitches en ronkende motoren.

Het verhaal dat Marc Punt voor deze komedie verzonnen heeft gaat over de hoogoplopende ruzies tussen twee rivaliserende motorbendes.  En de politie die ertussen zit.

vlnr Jonas Van Geel, Sven De Ridder, Manou Kersting, Peter Van Den Begin, Nathalie Meskens en Wim Opbrouck

 

Ergens diep verscholen in het midden van nergens staat het clubhuis van motorclub de Bowling Balls. De club wordt geleid door president Mon Dewilde, een ex-belastingcontroleur. De Bowling Balls spiegelen zich graag aan beruchte bendes zoals de Hells Angels en de Outlaws, maar helaas zijn haar leden een pak minder heldhaftig. Ze houden zich bezig met de verkoop van gestolen auto’s, maar krijgen steeds meer concurrentie van een rivaliserende bende, de Banana Knights.

Beide clubs worden tegen elkaar uitgespeeld door hun belangrijkste afnemer, de Bulgaarse maffia, en dat leidt tot hoogoplopende spanningen.

Maar het loopt pas echt fout wanneer Bowling Ball Gino, het neefje van Mon Dewilde, een amoureuze relatie begint met Tina, de jongere zus van de president van de Banana Knights. Dat is namelijk in strijd met de regels van beide clubs.

Het komt tot harde confrontaties, waarbij de Bowling Balls telkens roemloos moeten afdruipen. Ze zinnen op wraak. Ze zullen die Bananen eens mores leren, maar hoe doe je dat als je minder sterk bent, minder talrijk en bovendien eigenlijk ook niet bijster slim?

Een film van Marc Punt

Regisseur Marc Punt was in het verleden verantwoordelijk voor ’Matroesjka’s’, een Vlaams serie die zowat over de hele wereld te zien was.  Zijn recentste successen hier zijn ’Frits en Freddy’, een film die hij schreef en produceerde en het vervolg, ’Frits en Franky’, waarvan hij zowel de regie, het scenario als de productie voor zijn rekening nam. Punt regisseerde eerder ook al ’She Good Fighter’ en ’Dief!’ en produceerde tal van films, waaronder ’Ad Fundum’ van Erik Van Looy, een film waarvoor hij zelf ook het scenario schreef.

Voor het camerawerk doet Marc Punt een beroep op Philip Van Volsem, die recent nog ’Plan Bart’ inblikte, het debuut van Roel Mondelaers dat in september in de bioscopen komt.  Philip Van Volsem was destijds ook al de Director of Photography op de set van ’Dief!’ van Marc Punt en stond ook achter de camera ten tijde van ’Alias’, een film van Marc Punts vroegere kompaan bij Independent, Jan Verheyen.  ’The Bloody Olive’, door veel kenners één van de allerbeste Vlaamse kortfilms aller tijden genoemd, een film van Vincent Bal, mocht zich ook beroepen op het camerawerk van diezelfde Philip Van Volsem.  Recent draaide hij ook nog ’Midden in de Winternacht’ van de Nederlander Lourens Blok en de bekroonde kortfilm ’De Honger’ van Benoit De Clerck.

Naast Wim Opbrouck, Peter Van den Begin, Nathalie Meskens, Sven De Ridder en Jonas Van Geel in de hoofdrollen, zien we ook Herwig Ilegems, Charlotte Vandermeersch, Filip Peeters, Peter Thyssens, Kim Hertogs, Damiaan Deschryver, Silke Becu, Erkan Albay, Vic Dewachter, Jenne Decleir, Jeroen Van Dyck en Joyce Beullens.

 BB is een productie van INDEPENDENT PRODUCTIONS in samenwerking met VTM, het STAP-programma van TELENET, en CASA KAFKA als Tax Shelter partner.

Bekijk ook

Bekijk hier de trailer van ‘TRIO’, de film van Matteo Simoni, Ruth Beeckmans en Bruno Vanden Broucke

Enkele weken kopten we al dat Ruth Beeckmans, Matteo Simoni en Bruno Vanden Broucke samen …