Opnames ‘Allemaal Familie’ gestart met o.a. Nathalie Meskens en Bill Barberis

Dinsdag 8 maart, op internationale vrouwendag, zijn de opnames gestart van ‘Allemaal Familie’, een nieuwe Vlaamse romantische komedie met Nathalie Meskens, Bill Barberis, Wouter Hendrickx en nog een pleiade Vlaamse vedetten.  Het lijkt wel alsof Yoshi Aesaert geen film wil maken die eerder in Nederland werden gemaakt en altijd moet Nathalie Meskens in de cast zitten.

Producent Yoshi Aesaert heeft blijkbaar goeie vrienden in Nederland. Eerder liet hij al de Nederlandse film ‘Mannenharten’ hermaken door Filip Peeters.  Dat leverde een vlotte, romantische komedie op waar zo’n 150.000. mensen naar gingen kijken, en waarin Nathalie Meskens ook al een mooie rol had.  En nu zet hij Dries Vos, de maker van onder meer ‘Biker Boys’, aan het werk om voor zijn productiehuis Marmalade de Nederlandse film ‘Alles is Familie’ te hermaken tot ‘Allemaal Familie’.

 

Tussendoor coproduceerde Aesaert ook al ‘Keet en Koen en de Speurtocht naar Bassie en Adriaan’, waarin Nathalie Meskens ook al mocht passeren, en ‘De Ontsnapping’, een Nederlandse film van Ineke Houtman waarin Ellen Schoeters de Vlaamse eer moest rechthouden.  Blijkbaar heeft hij de ene of andere Nederlandse suikeroom.  Momenteel is hij ook coproducent van de Nederlandse film ‘Renesse’ waarin de Vlaamse Ella-June Henrard, die in Maastricht studeert, de hoofdrol speelt.  Ook in ‘Sneekweek’ had hij een hand. En zo kwam de Belgische acteur Jonas De Vuyst daar in terecht.

Marmelade mikt duidelijk op vlotte komedietjes die er bij het brede publiek makkelijk ingaan. Vandaar dat regisseur Dries Vos een populaire hoofdcast heeft samen gebracht met heel veel namen uit de tv-wereld.  Na enig opzoekingswerk zijn we er bijvoorbeeld achter gekomen dat de Bill Barberis waarmee deze productie uitpakt als groot nieuws, een acteur blijkt te zijn uit de tv-soap ‘Thuis’.  Bill blijkt tien jaar ervaring te hebben bij de improvisatieliga. Kan van pas komen.

Dries Vos zet zijn tanden in de ‘Marmalade’ taart

Naast Bill en Nathalie zien we onder meer  Steve Geerts, Gilda de Bal, Bob De Moor, Inge Paulussen, Tom Audenaert, Wouter Hendrickx, Maarten Bosmans, Els Olaerts en Carry Goossens. Dries Vos maakte eerder o.a. ‘De Biker Boys’, ‘Patrouille Linkeroever’ en ‘Wat Als?’.  ‘Allemaal Familie’ is zijn eerste langspeelfilm.

Voor Nathalie Meskens wordt het een heel druk voorjaar. Want nog voor de vakantie speelt ze de hoofdrol in de nieuwe film van Marc Punt, ‘Pippa’, nog zo’n komedie die voluit op het grote publiek mikt.

‘Allemaal Familie’ vertelt het verhaal van de familie De Roover die op een punt in hun leven beland is, waar het maken van enkele cruciale keuzes onvermijdelijk is. De opnames lopen nog tot 5 mei en vinden plaats over heel België.  Pas dus maar op of u zit in ‘Allemaal  Familie’

Zie ook :

Filip Peeters over ‘Wat mannen willen’

Yoshi Aesaert laat Dries Vos debuteren

Nathalie Meskens doet ‘Pippa’

Yoshi Aesaert en zijn overpeinzingen bij de overgang

Nathalie Meskens en ‘Bassie en Adriaan’

 

Bekijk ook

Eerste beelden van Hans Herbots’ langverwachte RITUEEL!

Na de succesvolle internationale series Riviera en The Serpent, maakte Hans Herbots terug een film in zijn …