Home / Nieuws / Op de set / Opnames van allereerste langspeler van Lukas Dhont en allerlaatste van Dirk Impens gestart

Opnames van allereerste langspeler van Lukas Dhont en allerlaatste van Dirk Impens gestart

Op 9 augustus zijn de opnames gestart van ‘Girl’, de eerste langspeelfilm van regisseur Lukas Dhont, in een productie van Dirk Impens voor Menuet. De film heette in een preproductie-stadium nog ‘Under My Skin’ en heeft dus nu dus een andere naam. Dirk Impens, de vaste producent van Felix Van Groeningen, liet onlangs weten dat hij de activiteiten van zijn Menuet stopzet.  Deze film wordt de allerlaatste die door het befaamde productiehuis wordt geproduceerd. De prent laat ons binnenkijken in het leven van de 15-jarige Lara, die het wil maken als ballerina. Daarvoor trotseert ze de wereld maar vooral haar lichaam dat tegenstribbelt. Lara ondervindt dagelijks de grand écart tussen de realiteit van haar mannelijke biologie en haar vrouwelijke identiteit.

‘Girl’ vertelt een confronterend en ontroerend verhaal over identiteit en gender. Behalve de Brusselse acteur Arieh Worthalter (‘Bastille Day’, ‘Le passé devant nous’), die Lara’s vader speelt, zijn de belangrijkste rollen bijna allemaal weggelegd voor jonge, nieuwe gezichten. De 15-jarige nieuwkomer Victor Polster kruipt in de huid van Lara.

Voor de choreografie in de film deed Lukas beroep op choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui. Hij staat aan het hoofd van zijn gezelschap Eastman maar is ook actief als artistiek directeur van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Afgelopen seizoen creëerde Sidi Larbi o.a. voor Les Ballets de Monte-Carlo, Theater Basel en Martha Graham Dance Company in New York. Hij haalde recent het nieuws door zijn samenwerkingen met Beyoncé. Hij stond ook in voor de choreografie van de film ‘Anna Karenina’.

Lukas Dhont (°1991) is een jonge en zeer beloftevolle regisseur die zich onderscheidt door een uitgesproken visuele, zelfs bijna fysieke beeldvoering. Dat werd duidelijk in zijn kortfilms ‘Corps Perdu’ (2012) en ‘L’Infini’ (2014). Beide kortfilms vielen op verschillende festivals in de prijzen. GIRL was één van de negen internationale projecten die vorig jaar werden geselecteerd voor het prestigieuze Cinéfondation Résidence, een atelier georganiseerd door het Festival van Cannes. Eerder was Lukas met zijn project ook geselecteerd voor Ateliers Angers en Sources 2.

De film is een coproductie met het Waalse Frakas Productions en het Nederlandse Topkapi Films en kwam tot stand met de steun van het VAF Filmfonds, le Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles, het Nederlands Filmfonds, de Belgische Tax Shelter en Telenet.

De opnames duren nog tot eind september. De film gaat in de loop van 2018 in première.

Zie ook : 

Lukas maakt films om mensen te begrijpen

Lukas Dhont over de casting van ‘Girl’

Lukas Dhont over zijn langspeler

Lukas Dhont over Sidi Larbi Cherkaoui

Bekijk ook

Wie speelt wat in ‘Torpedo’?

Sven Huybrechts kreeg een schitterende cast te pakken voor zijn langspeelfilmdebuut ‘Torpedo’.  Op de persconferentie …