Home / Nieuws / Op de set / Opnames ‘Ascension’, nieuwe film Bas Devos, gestart te Brussel

Opnames ‘Ascension’, nieuwe film Bas Devos, gestart te Brussel

foto Erik De Cnodder

BRUSSEL, 25 augustus 2017. In Brussel zijn de opnames gestart van de tweede speelfilm van Bas Devos. ‘Ascension’ is volgens de regisseur een film over de nasleep van de aanslagen van 22 maart en zoomt in op drie personages: de Vlaamse huisdokter Wannes, de Italiaanse tolk Alba en de jonge Marokkaan Mehdi. Drie verhalen over mensen die verloren zijn in de grootstad. De film wordt in het najaar van 2018 bij ons in de zalen verwacht.

Bas Devos studeerde aan Sint-Lukas en maakte in 2014 zijn speelfilmdebuut met ‘Violet’, een visueel verbluffende arthouse-film over de eenzaamheid van het rouwproces bij tieners, waarmee hij meermaals in de prijzen viel, onder meer op het Filmfestival van Berlijn. ‘Violet’ werd sindsdien vertoond op meer dan vijftig festivals wereldwijd, waaronder ook de Berlinale en New Directors/New Films van MoMA in New York, en kreeg een release in de Verenigde Staten.

Net als bij ‘Violet’ is ook voor ‘Ascension’ de cinematografie in handen van Nicolas Karakatsanis, bekend van onder meer Michaël R. Roskams ‘Rundskop’ (2011) en Caroline Strubbes ‘Lost Persons Area’ (2009).

Ascension is een productie van Tomas Leyers voor Minds Meet (‘Lucifer’, ‘Violet’, ‘I’m the same I’m an other’), in coproductie met het Nederlandse Phanta Vision. De film kon rekenen op steun van het VAF.

Bas Devos (midden) in gesprek met ? Nicolas Karakatsanis kijkt. (foto Erik De Cnodder)

Zie ook : Bas in gesprek over ‘Violet’

Bas pitcht zijn film

Bas vertelt visueel

Wat Bas echt wil vertellen

‘Violet’ is een nieuwe ervaring

‘Violet’ is een actiefilm

‘Violet’ toegankelijk

‘Violet’ festivalfilm 

Bas over de cast van zijn film

Bas is een gesloten mens

Raf Walschaerts over samenwerken met Bas

Bas over zijn debuut (nog voor hij begon te draaien)

Bekijk ook

Wel Charlotte Vandermeersch, geen Emanuelle Béart op de set van ‘Adoration’

De Waalse cultregisseur Fabrice Du Welz, die intussen een carrière heeft in Frankrijk en Amerika, …