Opnames gestart nieuwe reeks van Shelter!

© DPG media

Shelter is afgelopen week begonnen met de opnames van de nieuwe fictiereeks Billie vs Benjamin, geregisseerd  door Tim Van Aelst.

Productiehuis Shelter, bekend van o.a. Wat Als?Safety First en de succesreeks Studio Tarara is deze week gestart met de opnames van een nieuwe romantische fictiereeks voor VTM. Billie vs Benjamin wordt geregisseerd door Tim Van Aelst. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Charlotte Timmers en Ward Kerremans, die worden bijgestaan door o.a. Joke Emmers en Jeroen Perceval.

Billie vs Benjamin is een romcom over een jongen en een meisje die halsoverkop verliefd worden op elkaar. Hun liefde wordt echter bemoeilijkt door politieke principes. Billie is links, Benjamin is rechts. Het is een reeks over liefde en angst: Romeo en Julia ten tijde van polarisatie.

Billie en Benjamin ontmoeten elkaar wanneer ze allebei op vrijgezellenweekend – en dus verkleed – zijn. Ze lijken een match made in heaven. Tot een banale discussie de linkse ‘trut’ in Billie en de rechtse ‘lul’ in Benjamin naar boven haalt. De verliefdheid tussen hen is groot, maar hun tegenstellingen dreigen al snel nog groter te worden.

Billie vs Benjamin gaat over hoe angst en polarisatie het pad van de liefde onmogelijk maken. Over hoe mensen per sé gelijk willen halen en daarvoor steeds extremere standpunten innemen. Ieder vanuit zijn eigen bubbel, gesteund door vrienden op social media.

Billie en Benjamin zitten elk in hun eigen bubbel. Ook zij zijn bang. Bang dat ze niet genoeg zijn, bang dat er niet genoeg gaat zijn voor iedereen in onze maatschappij. En als hun angst het overneemt en leidt tot een blinde haat voor de tegenpartij… welke plaats krijgt hun liefde dan nog?

Billie vs Benjamin werd mede mogelijk gemaakt door de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds & de Tax Shelter maatregel van de Vlaamse Overheid. Wanneer de reeks bij VTM te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Bekijk ook

Niet te missen op DOCVILLE!

DOCVILLE gaat van start op 22 maart met een spetterende 19e editie. Tot en met …