Opnames gestart Spin-off Eigen Kweek!

© Nyk Dekeyser

Chantal uit Eigen Kweek krijgt een eigen reeks, de opnames daarvan zijn van start gegaan. 

Vorige week zijn de opnames gestart voor Chantal, een nieuwe reeks voor Eén. Chantal is een politiereeks, maar dan wel één met een (West)hoek af. De reeks draait rond Chantal Vantomme, gespeeld door Maaike Cafmeyer, de politieagente die bevriend was met de familie Welvaert in de reeks Eigen Kweek. Hiermee krijgt dit personage een heel eigen reeks, in een eigen universum met een heleboel nieuwe personages.

De reeks werd bedacht en geschreven door Mathias Sercu (Marsman), die in de derde reeks van Eigen kweek ook meespeelde. De regie is in handen van Jeroen Dumoulein (We moeten eens praten, Gent West). Peter Bouckaert en Wendy Ingelrelst produceren de reeks voor Eyeworks, in een coproductie met Eén.

“Toen Eigen Kweek op televisie kwam, was ik meteen fan”, zegt Mathias Sercu. “Chantal is geen vervolg maar wordt een reeks met een eigen DNA, zij het gekweekt uit dezelfde grond. Het wordt een politiereeks die ànders is.”

There’s a new sheriff in town and she’s called Chantal: die slogan hint zowel op de thematiek van onze reeks – namelijk dat Chantal als vrouw in een mannenwereld terechtkomt – als op de visuele insteek die we kiezen”, legt Jeroen Dumoulein uit.

© Nyk Dekeyser

Inspecteur Chantal Vantomme is verhuisd naar politiezone Spoorkin, de kleinste en meest westelijke politiezone van ons land, aka de ‘Far West’ van Vlaanderen. Ze begint er een nieuw leven als coördinator van het wijkcommissariaat van Loveringem en komt als alleenstaande moeder terecht in een macho-wereld waar de schijnbare rust heel bedrieglijk blijkt.

Chantal brengt misdaadverhalen die los geïnspireerd zijn op waargebeurde misdaden uit West-Vlaanderen, maar de makers nemen méér dan een loopje met de feiten.

Naast Maaike Cafmeyer bestaat de cast uit Dries Heyneman, Steven Mahieu, Yves Degryse, Mathias Sercu, Wim Opbrouck, Bert Huysentruyt, Janne Desmet, Piet Depraitere, Kurt Defranq e.v.a.

Chantal is een productie van Eyeworks Film & TV Drama, in coproductie met VRT/Eén en Telenet. De serie kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds en Flanders Image, Screen Flanders, de Belgische tax shelter voor filmfinanciering en in samenwerking met SCIO Productions. Deze productie kwam tot stand met de steun van het Garantiefonds voor de Vlaamse onafhankelijke audiovisuele productiesector.

De opnames vinden plaats in de zomer, van half juni tot begin oktober. De serie zal te zien zijn in het voorjaar van 2022 op Eén.

Bekijk ook

Sfeerverslag van FFO Nights 2!

Op 24 juli vond in Oostende de tweede FFO Night plaats, de aanwezigen genoten met …