Home / Nieuws / Opnames gestart van ‘De Gebroeders Schimm’, een langspeelfilm van Michael Van Ostade!

Opnames gestart van ‘De Gebroeders Schimm’, een langspeelfilm van Michael Van Ostade!

Gisteren, maandag 24 februari, zijn de opnames gestart van De Gebroeders Schimm, een film van de gebroeders Andrew en Michael Van Ostade. Het scenario schreven de broers samen en ze vertolken De Gebroeders Schimm, de regie is in handen van Michael Van Ostade. De eerste weken wordt er op locatie gedraaid in Schoten. Aansluitend vertrekt cast en crew als een rondreizend circus doorheen het land. Als alles volgens plan verloopt, worden de opnames op 18 april 2020 afgerond.

De locatie in Schoten

Het wordt een geestige griezel familiefilm, enigszins geïnspireerd door old-school Tim Burton à la Beeltlejuice, over de avonturen van Lilith, een eigenzinnig meisje dat naar het internaat wordt gestuurd. Haar moeder, Merel, moet voor haar vogelonderzoek naar de andere kant van de wereld. Lilith kan het moeilijk verkroppen dat ze in de steek wordt gelaten. Op het internaat leert ze nieuwe vrienden kennen en ze ontmoet er de vreemde gebroeders Schimm. Samen met hen belandt ze in haar eigen spookjesachtig avontuur, waarbij ze haar problemen en die van haar vrienden oplost.
De Gebroeders Schimm is een verhaal over familie, vriendschap en leren omgaan met het kleine monstertje in ons allemaal.

Lilith wordt vertokt door Eva-Luna en haar vrienden door Nilou, Henri Medard en Obe. Tine Embrechts geeft gestalte aan de moeder, Merel.

In onderstaand filmpje krijgen we een voorproefje te zien van hoe de monsters in beeld zullen worden gebracht:

Michael Van Ostade is niet aan zijn proefstuk toe. Eerder regisseerde hij de kortfilms Dance Macabre, Songs From The Outside en Nigredo.  Samen met zijn broer Andrew vormde hij jarenlang de ritmesectie van de band School is Cool, die bekend werd toen ze in 2009 op Frappantpop de publieksprijs en derde prijs wonnen en definitief doorbrak toen ze in 2010 Humo’s Rock Rally wonnen. Andrew Van Ostade was lid van Troubleyn, het theatercollectief van Jan Fabre, en schitterde op scene in de producties ‘Mount Olympus’ en ‘Belgian Rules/Belgium Rules’. Op het kleine scherm speelde hij een van de hoofdrollen in De 16 van Willem Wallyn en binnenkort zal hij ook te zien zijn in Influencers, de nieuwe sketchshow van Bart De Pauw, die daarmee uit de as lijkt te herrijzen.

Sfeerbeeld de eerste draaidag van De Gebroeders Schimm

De Gebroeders Schimm is een productie van Minds Meet, in coproductie met Volya Films (NL) en met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Brussels, Ketnet en Telenet, het Nederlands Fonds voor de Film, de Nederlandse Production Incentive en de Belgische faxshelter via Taxshelter.be en Shelterprod.

Bekijk ook

D’Ardennen, met Kevin Janssens en Veerle Baetens, op je tv!

Een brutale homejacking gaat hopeloos fout. Dave, één van de twee overvallers, moet z’n broer …