Home / Nieuws / Opnames ‘Poor Boy’ van start met o.a. Johan Heldenbergh, Valentijn Dhaenens, Hannah Hoekstra & Thekla Reuten!

Opnames ‘Poor Boy’ van start met o.a. Johan Heldenbergh, Valentijn Dhaenens, Hannah Hoekstra & Thekla Reuten!

©Mark de Blok/DOXY

Johan Heldenbergh (The Broken Circle Breakdown, The Zookeepers Wife, De Helaasheid der Dingen, Mijn Vader Is Een Saucisse) vertolkt de hoofdrol in Poor Boy, de nieuwe speelfilm van regisseur Ramón Gieling, waarvan de opnames momenteel plaatsvinden. Overige rollen in de film worden vertolkt door o.a. Valentijn Dhaenens, Thekla Reuten en Hannah Hoekstra. 

©Mark de Blok/DOXY

SYNOPSIS
Boy Talma (53) keert na jaren terug naar zijn geboortestad Den Bosch om zijn nieuwe film op te nemen, een gezongen en gedanste variatie op het Sisyphus-thema zinloosheid. Vlak voor aanvang hoort hij dat hij nog maar negen maanden te leven heeft. Hij besluit het vonnis geheim te houden, maar de scènes die hij bedenkt voor zijn film beginnen samen te vallen met zijn eigen leven. Hij dicht bekenden, vrienden en geliefden een rol toe in zijn gefantaseerde film, terwijl hij in een bijzondere vriendschap met de dertienjarige Virginia, een laatste, rebelse reis maakt. Zonder dat hij het weet, begeleiden alle personages hem naar het einde.

Poor Boy is de nieuwe film van regisseur Ramón Gieling (o.a. Johan Cruijff, En Un Momento Dado, Erbarme Dich, Matthäus Passion Stories en Over Canto).

Overige castleden naast Johan Heldenbergh zijn Valentijn Dhaenens (De Helaasheid Der Dingen, Stranger In Paradise), Thekla Reuten (o.a. Red Sparrow, Het Diner, Tessa), Gouden Kalf- en Theo d’Or-winnares Hannah Hoekstra (De Patrick, Hemel, De Helleveeg) en Cécilia Vos (Grijs Is Ook Een Kleur).

‘Met Poor Boy schreef ik een film waarin alles mogelijk is, het is de vrije, radicale, barokke, musical film waar ik zo van hou om over te fantaseren en waarin wonderlijke contradicties verenigd zijn.’ Aldus regisseur Ramón Gieling.

De opnames vinden deze winter plaats in Den Bosch en Eindhoven en de film wordt in de zalen verwacht najaar 2020.

Bekijk ook

Openluchtbioscoop in Brussel!

Vanaf vrijdag kan je in Brussel naar Movie Drive, de openluchtcinema aan Tour &Taxis. Een …