Opnames van Dealer terug gestart!

Maandag 13 juli zijn de opnames van herstart van Dealer, het filmdebuut van Jeroen Perceval. Ze waren halverwege gestopt door de lockdown.

Exact vier maanden nadat ze de opnames moesten onderbreken staan cast en crew te popelen om terug aan de slag te gaan. Uiteraard volledig volgens het Covid-19 veiligheidsprotocol.

“Ik ben enorm blij dat we terug kunnen opstarten want het was een stevige mindfuck om midden in het draaiproces te moeten stoppen en niet te weten wanneer en hoe we terug konden beginnen”, zegt Jeroen Perceval. “Hopelijk kunnen we de shoot nu afwerken zonder incidenten. Zolang wij ons aan het protocol houden en de rest van België ook moet dat lukken.”

 

Dealer vertelt het verhaal van veertienjarige drugsdealer die in een tehuis voor jongeren met een moeilijke thuissituatie verblijft. Hij droomt van een beter leven. Op een dag krijgt hij de beroemde succesvolle acteur Antony als vaste klant. Er ontstaat een bijzondere band tussen hen en beiden besluiten een ander pad te nemen.

De cast bestaat o.a. uit de veertienjarige Antwerpse Sverre Rous in de rol van Johnny en Ben Segers speelt Antony. Veerle Baetens vertolkt de moeder van Johnny en Bart Hollanders is Lucca de dealer.

Regisseur en scenarist Perceval is vooral gekend als acteur uit o.a. Rundskop en D’Ardennen. Jeroen schreef eerder ook het scenario van D’Ardennen, en maakte de kortfilm August.

De productie wordt verzorgd door Bart Van Langendonck en Sarah Marks voor Savage Film (Rundskop, De Patrick, D’Ardennen,…)

De film zal in 2021 door Paradiso Filmed Entertainment verdeeld worden in de Belgische bioscopen.

 

Bekijk ook

Wine Dierickx over Kom hier dat ik u kus!

Kom hier dat ik u kus is nu eindelijk te zien in de zalen, met Wine …