Opnames van Fortress zijn beëindigd!

Na een intense periode van 34 draaidagen vond 5 oktober de laatste draaidag van FORTRESS van regisseur Jessica Woodworth en producent Peter Brosens plaats.  

Na King of the Belgians, The Barefoot Emperor, The Fifth Season, Altiplano en Khadak, werd door Woodworth en haar Belgische D.O.P. Virginie Surdej gekozen om op zwart-wit pellicule te draaien. Tegen de achtergrond van de onstuimige Etna en het verschroeide Siciliaanse landschap, brengt FORTRESS een episch en absurd verhaal over hoe vriendschap zelfs de grootste illusies kan doorprikken.

Woodworth schreef ook het scenario dat geïnspireerd is op het literaire meesterwerk De woestijn van de Tartaren (‘Il Deserto dei Tartari’) van Dino Buzzati. Naast Jonas Smulders (NL), Samvel Tadevosyan (Armenië) en Geraldine Chaplin spelen ook de Belgische acteurs Jan Bijvoet, Django Schrevens, Sam Louwyck, Bruno Georis en Goua Grovogui mee in deze Belgisch-Italiaans-Nederlands-Bulgaars-Armeense coproductie. Vorige week werd ook de steun van de Siciliaanse Filmcommissie bevestigd.

Copyright: Carl De Keyzer voor Bo Films

FORTRESS vertelt het verhaal van een jonge en ambitieuze soldaat die een regiment in een geïsoleerd fort vervoegt om de strijd met een mythische vijand aan te gaan.

De film is een productie van het Gentse Bo Films met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) in coproductie met Italië, Nederland, Bulgarije en Armenië. De film wordt einde 2022 in de Belgische bioscopen verwacht.  

Bekijk ook

Streamz Academy zoekt aanstormend schrijftalent!

Streamz daagt iedereen met een kriebelende pen uit om zich in te schrijven voor de …