Home / Nieuws / Opnames van prestigieuze fictieserie ‘Red Light’ afgelopen!

Opnames van prestigieuze fictieserie ‘Red Light’ afgelopen!

Halina Reijn

De opnames van de prestigieuze fictieserie Red Light lopen vandaag, woensdag 5 februari 2020, ten einde. De reeks draait rond drie vrouwen vertolkt door Maaike Neuville, Carice van Houten en Halina Reijn.  Carice van Houten en Halina Reijn vertolken niet alleen een hoofdrol, ze namen ook het initiatief voor deze serie en zijn met hun productiehuis Man Up tevens de creatieve producenten.

Carice van Houten, Halina Reijn en Maaike Neuville

De opnames startten in augustus 2019 en er werd gedurende 101 dagen gedraaid in België, Nederland en Spanje.

In deze misdaadserie die zich afspeelt tegen de achtergrond van prostitutie en vrouwenhandel, raken de levens van drie vrouwen met totaal verschillende achtergronden met elkaar verstrengeld na een mysterieuze verdwijning in het Antwerpse Schipperskwartier.

Naast de vrouwelijke hoofdcast vinden we onder meer ook Koen De Bouw en Geert Van Rampelberg terug in belangrijke rollen, naast de Nederlandse Jacob Derwig (Klem), Beppie Melissen (Gooische Vrouwen) en Nadia Amin (De Fractie).

De regie van Red Light is in handen van Wouter Bouvijn (De Twaalf) en Anke Blondé (The Best of Dorien B.). Hoofdschrijver van Red Light is auteur en scenarist Esther Gerritsen (Nena, Dorst, Instinct). Christophe Dirickx (Tabula Rasa, De Helaasheid der Dingen, De Bende van Jan De Lichte) is co-schrijver, met Frank Ketelaar (Klem, Overspel) die de basis legde voor de reeks.

De reeks wordt gerealiseerd voor VTM in België en voor BNNVARA in Nederland.

Red Light is een coproductie van Eyeworks (BE), VTM, Hollands Licht BV (NL) en BNNVARA, i.s.m. Carice van Houten en Halina Reijn (Man Up Film) en Frank Ketelaar.  De productie kwam tot stand met de steun van VAF/Mediafonds, de tax sheltermaatregel van de Belgische Overheid en The Netherlands Film Production Incentive, in samenwerking met SCIO Productions.

Wanneer Red Light in Vlaanderen te zien zal zijn, wordt later meegedeeld.

Bekijk ook

Wereldpremière ‘Annapolis, Giant City: Dromen voor Linkeroever’ op online Docville festival!

Annapolis, Giant City gaat op 25 maart in wereldpremière op het online DOCVILLE festival op Dalton.be. …