Opnames van start van Le Otto Montagne!

Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch zijn begonnen met de opnames van Le Otto Montagne.

In de Alpen zijn de opnames begonnen van de boekverfilming van De Acht Bergen van Paolo Cognetti. Felix van Groeningen (Beautiful Boy) en Charlotte Vandermeersch regisseren het Italiaanse drama samen. Het koppel werkt ook samen met  Ruben Impens, de vaste cameraman van van Groeningen, en zijn vaste monteur Nico Leunen.

© Vision Distribution

“Om dit diepmenselijke, epische verhaal tot leven te brengen, graven we diep en klimmen we hoog, hoger dan we ooit zijn geweest”, zeiden de co-regisseurs. “We zijn dankbaar en verheugd dat de meest briljante acteurs van Italië deze reis met ons maken. Deze film zal bergen verzetten’, voegden ze eraan toe.

De Italiaanse cast bestaat uit Luca Marinelli (Martin Eden), Alessandro Borghi (Devils) Filippo Timi (Vincere) en Elena Lietti (Anna).

De film is gebaseerd op een Italiaanse roman met dezelfde titel van Paolo Cognetti, die meerdere prijzen heeft gewonnen in Italië en Frankrijk. Het is ook het eerste boek van de auteur dat in de VS is gepubliceerd. Le Otto Montagne is een coming-of-age-verhaal dat zich gedurende drie decennia afspeelt over twee jonge Italiaanse jongens – de een de zoon van een chemicus, de ander van een steenhouwer – die hun jeugd samen doorbrengen in een afgelegen bergdorp dat door de omliggende toppen en valleien dwaalt, voordat hun paden uiteenlopen. Vele jaren later komen ze op dezelfde plek weer bij elkaar.

De film is een coproductie van Mario Gianani en Lorenzo Gangarossa voor Wildside, een Italiaanse eenheid van Fremantle, met het Franse Pyramide Productions en het Belgische Menuetto. Vision Distribution zal de internationale verkoop van de film lanceren op de komende virtuele markt in Cannes. De film wordt in Frankrijk uitgebracht door Pyramide Distribution en in de Benelux door Kinepolis Film Distribution en Dutch FilmWorks.

Bekijk ook

Sfeerverslag van FFO Nights 2!

Op 24 juli vond in Oostende de tweede FFO Night plaats, de aanwezigen genoten met …