Opnames ‘Yummy’ eindelijk van start

Twee jaar geleden vermaakte Lars Damoiseaux ons al met de bloederige kortfilm ‘Patient Zero’, maar dat bleek slechts een voorproefje: vandaag gaan de opnames van de al even geschifte zombiefilm ‘Yummy’ van start. Met Maaike Neuville, Bart Hollanders en liters nepbloed.

Hoewel het plot een echte publieksfilm verraadt, was het geen sinecure om ‘Yummy’ doorheen de startblokken te duwen. Aanvankelijk was het de bedoeling om een jaar geleden al te draaien, maar daar staken allerlei organisatorische redenen een stokje voor. Budget, bijvoorbeeld: eerst ging het een lowbudgetfilm worden zonder subsidieaanvraag,  intussen kwam er toch steun uit alle hoeken – van het VAF en Telenet Stap tot KFD (Kinepolis) en de Belgische tax shelter. Ook de originele hoofdrolspeler Frances Lefebure moest onverwachts afhaken, en werd door Maaike Neuville vervangen.

Maar nu is het dus toch zover, en zal de cast en crew de komende 33 dagen in Maaseik te vinden zijn voor de opnames van de kolderieke horror-roadfilm. Daarin reist een jong Vlaams koppel af naar een goedkope Oost-Europese plastische chirurgiekliniek, om onderweg in tal van typische zombietaferelen verwikkeld te raken. ““Het script las als een trein en is bij momenten scary, spannend, grappig én het is een tof liefdesverhaal”, vertelt een enthousiaste Bart Hollanders, die rond deze periode tevens opnieuw tot Callboy vervelt. Ook Maaike Neuville ziet het volledig zitten: “Het is voor mij een uitgelezen kans om eens heerlijk voluit te spelen en uitbundig angstig te mogen zijn. Een film als deze is totaal ongezien in Vlaanderen: ik moest hier gewoon aan meedoen.” Net als Hollanders zit Neuville met een drukke agenda, want zij rondde net de opnames van ‘All of Us’ (Willem Wallyn) af, waarin ze ook al de hoofdrol speelde.

Yummy’ is een productie van Hendrik Verthé en Kobe Van Steenberghe (A Team Productions),  de heren achter ‘Patser’, ‘Black’ en ‘Image’. Op dit moment werken ze ook verder aan ‘Torpedo’, een ambitieuze duikbootfilm met onder andere Koen De Bouw. Het zijn jongens die een beetje absurditeit, zwarte humor en een onvervalste genrefilm wel kunnen smaken, de ideale match dus met regisseur Lars Damoiseaux (vooral bekend in de game- en reclamesector). Hij noemt ‘Yummy’ zelf een “funny liefdesverhaal in een compleet van de pot gerukte horrorsetting”en dé entertainmentfilm van volgend jaar. Benieuwd of ze dat alles ook zullen waarmaken.

 

 

Bekijk ook

2 Belgische wereldpremières op 1 avond!

Gisterenavond kleurde Cannes eventjes zwart-geel-rood. Op het programma stonden de wereldpremière van maar liefst twee …