Patrick Duynslaegher over ‘De bende van Jan De Lichte’ en ‘Over water’

Film Fest Gent toont ieder jaar ook enkele tv-series.  En dit jaar is dat niet anders.  Er worden enkele afleveringen vertoond van ‘De bende van Jan De Lichte’ en ‘Over water’.  ‘De Bende van Jan De Lichte’ is een tiendelige serie die geregisseerd werd door Robin Pront en Maarten Moerkerke.  Een productie van Menuet, waarin we onder meer Matteo Simoni, Stef Aerts, Dirk Roofthooft en Tom Van Dyck te zien krijgen. Het scenario van ‘Over Water’ werd geschreven door Tom Lenaerts & Paul Baeten Gronda. De regie zal verzorgd worden door het regisseursduo Norman Bates, bestaande uit Dirk Verheye en Inti Calfat. ‘Over Water’ is een productie van Panenka.  Tom Dewispelaere speelt de hoofdrol in de reeks en wordt omringd door andere klinkende namen, als die van Tom Van Dyck, Kevin Janssens, Natali Broods, Ruth Becquart, Jeroen Perceval en Martha Canga Antonio.

In het Vlaanderen van de 18de eeuw is het volk arm en wordt het onderdrukt door een zoveelste bezetter. De struikrover Jan de Lichte en zijn kompanen vormen een roversbende, die al plunderend een bloedig spoor door Vlaanderen trekt. Ze overvallen postkoetsen en kastelen en verdelen hun buit onder de armen. Zo groeit Jan de Lichte tegen wil en dank uit tot een held.

‘Over Water’ vertelt hoe gevallen televisiester John Beckers van zijn vrouw en hun twee kinderen een allerlaatste kans krijgt om zijn leven weer op de rails te krijgen en hun vertrouwen terug te winnen. Na een zoveelste verblijf in rehab gaat John met vernieuwde moed aan de slag bij de firma van zijn schoonvader. De tv-vedette gaat voor de haven werken. En dat gaat met vallen en opstaan. Tot de dag komt waarop hij de haven voor hem laat werken.

Zie ook:

Patrick Duynslaegher over ‘Girl’

Patrick Duynslaegher over ‘Harry Gruyaert: Photographer’

Patrick Duynslaegher over ‘Duelles’

Patrick Duynslaegher over ‘Etangs noirs’

 

Bekijk ook

Dit was het Debat van de Ensors 2023!

Op zondag 29 januari, de derde dag van het Filmfestival te Oostende, vond het Debat …