Patrick Duynslaegher over ‘Duelles’

Toen Screendaily onlangs na de Filmfestivals van Venetië en Toronto zijn toptien samenstelde uit de paar honderd films die de redactie van het befaamde Britse filmvakblad te zien hadden gekregen, prijkte tussen vele grote kleppers in dat lijstje ook de film ‘Duelles’, de derde langspeler (na ‘Cages’ en Illégal) van de Belgische regisseur Olivier Masset-Depasse,  een psychologische thriller gebaseerd op de roman ‘Derrière la haine’ van de Belgische succesauteur Barbara Abel. De film vertelt het verhaal van de angstaanjagende confrontatie tussen twee buren, Alice en Céline, die boezemvriendinnen waren tot een tragische gebeurtenis hun levens overhoop haalde.

De cast is integraal Belgisch, met naast Veerle Baetens, ook Anne Coesens (‘La Trêve’, ‘Illégal’), Arieh Worthalter (‘Girl’, ‘Le passé devant nous’), Mehdi Nebbou, Jules Lefebvre en Luan Adam.  Bart Van Langendonck van Savage Film is de Vlaamse coproducent, en door zijn toedoen genoot de film ook steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds. ‘Duelles’ beleefde zijn internationale première in Toronto. En de Belgische première is niet voorzien voor het Festival van Namen, zoals zou kunnen aangenomen worden aangezien dit een Franstalig Belgische productie is, maar wel voor het Film Fest Gent.

Patrick Duynslaegher is heel verheugd dat hij de film naar Gent heeft kunnen halen. Hoor en kijk wat hij erover te zeggen heeft.

 

Zie ook:

Veerle Baetens over haar rol in ‘Duelles’

Patrick Duynslaegher over ‘Girl’

Patrick Duynslaegher over ‘Harry Gruyaert: Photographer’

Bekijk ook

Dit zijn de winnaars van de competities van FFO23!

Tijdens de vijftiende editie van Filmfestival Oostende werden naar jaarlijkse gewoonte de winnaars binnen elke …