foto KVdm - Cinevox

‘Patser’ gaat door het dak

‘Patser’, na ‘Image’ en ‘Black’ de derde langspeelfilm van regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah kent een explosieve start.  Na vijf dagen programmatie heeft de film al bijna 82.000 bezoekers op de teller staan.  “Geen enkele andere Vlaamse film van dit genre uit het recente verleden deed beter”, zo wordt in het persbericht gezegd. Alleen : was er ooit een film in dit genre? 😉 Wij dachten van niet.  De film staat dan ook op een solide nummer 1 van de nationale bezoekersaantallen (en wordt voorlopig enkel vertoond in Vlaanderen en Brussel).

‘Holy shit ! Dit is veel hoger dan onze verwachtingen. We zijn heel trots en dankbaar voor het talrijk opgekomen publiek.  Bedankt aan iederéén !’, aldus Adil & Bilall. Na een fenomenale buzz in de media werd ‘Patser’ op woensdag 24 januari op het Vlaamse publiek losgelaten en zij vinden massaal hun weg naar de bioscopen.  De film startte vorige week in 37 zalen, vanaf komende woensdag komen er nog eens 3 bioscopen bij.  En wegens een massa aan uitverkochte zalen voorzien verschillende bioscopen daarenboven extra capaciteit voor de komende speelweek.

De hoofdrollen worden gespeeld door Matteo Simoni, Nora Gharib, Junes Lazaar en Saïd Boumazoughe.  Daarnaast zijn o.a. ook de Nederlandse rapper Ali B, Axel Daeseleire, Jeroen Perceval, Nabil Mallat en niemand minder dan Dimitri Vegas & Like Mike te zien in de film.

foto KVdm – Cinevox

Vanavond gaat de film in première in Amsterdam en eind februari volgt de release in Frankrijk en Wallonië.

‘Patser’ vertelt het waanzinnige verhaal van vier vrienden op ‘t Kiel in Antwerpen die ervan dromen om te leven als echte patsers.  Snel rijk worden en leven zoals in een videoclip of zoals Tony Montana in ‘Scarface’.

‘Patser’ is een productie van a team productions in coproductie met het Nederlandse Column Film en het Waalse 10.80 Films en wordt mogelijk gemaakt door de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, Screen Flanders, Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel, Screen Brussels, Cobo Fonds, Netherlands Film Production Incentive, Stad Antwerpen, de Belgische tax shelter financiering, Casa Kafka, VTM, Telenet, VOO/BETV, RTBF, BNN-VARA, Kinepolis Film Distribution en Indie Sales. ‘Patser’ wordt sinds 24 januari 2018 in de bioscopen verdeeld door KFD.

Zie ook : 

Op naar een plekje in de top-10 van de populairste Vlaamse films aller tijden

Matteo blijft zichzelf uitdagen

Matteo wist al lang dat hij met Adil en Bilall zou werken

‘Patser’ is even heftig als de makers van de film

De patser wil zijn eigen stem, volgens Matteo

Matteo neemt zijn petje af voor Adil en Bilall

‘Patser’ : de meest multiculturele film van Vlaanderen

‘Patser’ is dé shit en onze kak

 

Bekijk ook

Johan Van Schaeren over Future Shocked!

Op DOCVILLE 2021 stelde Johan Van Schaeren zijn laatste film Future Shocked voor. De film speelt …