Home / Nieuws / In de zalen / ‘Patser’ lokte intussen meer dan 200.000. toeschouwers

‘Patser’ lokte intussen meer dan 200.000. toeschouwers

Na iets meer dan drie weken programmatie, heeft de derde film van Adil & Bilall de kaap van de 200.000 bezoekers gehaald – de teller staat tot en met gisteren op bijna 215.000 bezoekers.  De film zorgt nog steeds voor overvolle zalen en gaat woensdag zijn vierde programmatieweek in met evenveel schermen als bij de start.  Ook de positie van de film blijft schitterend: dit weekend moest ‘Patser’ enkel ‘Fifty Shades Freed’ voor laten gaan en staat bijgevolg op de tweede plaats van de Vlaamse bezoekersaantallen.

Net voor het regisseursduo richting Los Angeles vertrokken, kregen ze nog de Platina Filmprijs uit handen van Peter Craeymeersch, initiatiefnemer en organisator van FilmFestival Oostende.  De Gouden, Platina en Diamanten Award (voor respectievelijk 100.000, 200.000 en 400.000 bezoekers) werd voor Vlaamse filmproducties in het leven geroepen door de vzw Les Films du Bord de Mer (Filmfestival Oostende) met de steun van het VAF/Filmfonds.

 

In Nederland, alwaar de film op 1 februari van start ging, kozen inmiddels ook al bijna 100.000 mensen voor ‘Patser’.  Eind februari volgt de release in Frankrijk en Wallonië.

 

De hoofdrollen worden gespeeld door Matteo Simoni, Nora Gharib, Junes Lazaar en Saïd Boumazoughe.  Daarnaast zijn o.a. ook de Nederlandse rapper Ali B, Axel Daeseleire, Jeroen Perceval, Nabil Mallat en niemand minder dan Dimitri Vegas & Like Mike te zien in de film.

 

‘Patser’ vertelt het waanzinnige verhaal van vier vrienden op ‘t Kiel in Antwerpen die ervan dromen om te leven als echte patsers.  Snel rijk worden en leven zoals in een videoclip of zoals Tony Montana in ‘Scarface’.

 

Patser is een productie van a team productions in coproductie met het Nederlandse Column Film en het Waalse 10.80 Films en wordt mogelijk gemaakt door de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, Screen Flanders, Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel, Screen Brussels, Cobo Fonds, Netherlands Film Production Incentive, Stad Antwerpen, de Belgische tax shelter financiering, Casa Kafka, VTM, Telenet, VOO/BETV, RTBF, BNN-VARA, Kinepolis Film Distribution en Indie Sales.

 

Zie ook : 

Adil en Bilall zagen al lang een drarrie in Matteo Simoni

Adil en Bilall serveren hoop, humor en horror

Matteo heeft veel bijgeleerd tijdens de opnamen van ‘Patser’

Adil en Bilall regisseren ‘Bad Boys 3’

Op naar een plekje in de top-10 van de populairste Vlaamse films aller tijden

Matteo blijft zichzelf uitdagen

Matteo wist al lang dat hij met Adil en Bilall zou werken

‘Patser’ is even heftig als de makers van de film

De patser wil zijn eigen stem, volgens Matteo

Matteo neemt zijn petje af voor Adil en Bilall

‘Patser’ : de meest multiculturele film van Vlaanderen

‘Patser’ is dé shit en onze kak

Bekijk ook

KASKcinema onder de sterren!

Op 1 juli 0:00 (ook bekend als 30 juni middernacht) wordt de aftrap gegeven voor …