‘Perfect Drug’ en ‘Corps Perdu’ naar Palm Spring Short Fest

Twee Vlaamse kortfilms die eerder al in de prijzen vielen, dingen mee naar de prijzen op het prestigieuze Amerikaanse kortfilmfestival Palm Springs Shorts Fest, dat op 18 juni van start gaat : ‘Perfect Drug’ van Toon Aerts en ‘Corps Perdu’ van Lukas Dhondt.

Toon Aerts zag zijn ‘Perfect Drug’ pas in december in première gaan op het International Shortfilm Festival van Leuven en intussen is hij al aan zijn elfde festivalselectie toe.  En hij heeft onderweg ook al aardig wat prijzen mee geraapt.  Zo won de film de hoofdprijs op het Festival van de Fantastische Film in Brussel en in Amsterdam werd uitgekozen tot Beste Fantastische Kortfilm.  Goed voor een Zilveren Meliès.  Daardoor mag ‚Perfect Drug’ in oktober meedingen naar de Meliès d’Or, de prijs voor de beste Europese kortfilm van Europa.  Maar Toon Aerts droomt ervan om nu ook eens een prestigieuze prijs te winnen op een festival dat niet in fantastische films gespecialiseerd.  Dat lijkt hem de ideale manier om de muren te slopen waar mensen die nogal wat vooroordelen hebben tegenover het fantastische genre overheen moeten.

‘Perfect Drug’ gaat over een trio Japanse boeven die de perfecte drug gaan stelen van een Albanese drugsbende. Maar ze kunnen het niet laten om de drug zelf eens te proberen. Met heel gevaarlijke gevolgen.

‘Corps Perdu’ ging ook pas in december in première en versiert ook de ene selectie na de andere.  Amerika kan er blijkbaar maar niet genoeg van krijgen.  De film van Lukas Dhont is deze week ook te zien op het New York City International Film Festival en zal de komende weken getoond worden op ‘Outfest Los Angeles’.  De film van Dhondt gaat over een 16-jarige danser die voor een wedstrijd in het buitenland vertoeft.  Hij zit alleen in zijn hotelkamer als daar plots een intrigerende jongeman binnenvalt die op de vlucht is voor de politie.  Jelle Florizoone en Thomas Coumans spelen de hoofdrollen.

Zoals we hier eerder meldden, wordt ook de Franstalige film ‘Chambre Double’ van Antwerpenaar Mathieu Mortelmans getoond in Palm Springs.

Zie ook :

Toon Aerts over ‘Perfect Drug’

Mathieu Mortelmans over ‘Chambre Double’

 

Bekijk ook

Jonas Hollevoet over Arme jongen zo ver van huis!

Arme jongen zo ver van huis maakte onlangs nog deel uit van de Competitie voor …