Peter De Maegd over Cool Abdoul en Hazard!

Morgen start Film Fest Gent, één van de films die daar in première gaan is Cool Abdoul. Op de set van HAZARD van Jonas Govaerts spraken we met producent Peter De Maegd.

Cool Abdoul is de eerste langspeelfilm van regisseur Jonas Baeckeland, met in de hoofdrollen onder andere Nabil Mallat (Ismaïl), Anemone Valcke (Sylvie), Johan Heldenbergh (Ron) en Steef Cuijpers (Mike). De film werd geproduceerd door Lize Lefaible en Peter De Maegd voor Potemkino, in co-productie met N279 Entertainment (NL) & Beluga Tree (BE).

De film brengt het waargebeurde verhaal van de Gentse bokser Ismaïl Abdoul. Abdoul is geboren en getogen in de Arteveldestad, waar hij vandaag de dag nog steeds woont. De atleet had één doel: als bokser de absolute top bereiken. Onderweg raakte hij verstrikt in een web van foute keuzes en criminaliteit, terwijl Sylvie, de liefde van zijn leven, hem op het rechte pad hield.

HAZARD wordt de tweede langspeelfilm van Jonas Govaerts, regisseur van Welp en Tabula Rasa. De film sleurt je één intense dag mee doorheen een onwaarschijnlijke rit, volledig weergegeven vanuit de blitse bolide van het hoofdpersonage.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Dimitri ‘Vegas’ Thivaios, Jeroen Perceval, Frank Lammers, Monic Hendrickx, Jennifer Heylen en… een getunede Lexus. Daarnaast zal ook de stad Antwerpen een prominente rol spelen in al zijn diversiteit, inclusief de scherpe randjes.

Cool Abdoul komt op 15 oktober 2021 in de Vlaamse filmzalen, tickets voor Film Fest Gent vind je hierEnnio: The Maestro en HAZARD worden in 2022 verwacht. Over de projecten met Charlie Dewulf kan je hier meer lezen.

Bekijk ook

2 Belgische wereldpremières op 1 avond!

Gisterenavond kleurde Cannes eventjes zwart-geel-rood. Op het programma stonden de wereldpremière van maar liefst twee …