Home / Nieuws / Prijzen / Peter Ghesquière blijft winnen. ‘Downside Up’ op koers voor de Oscars.

Peter Ghesquière blijft winnen. ‘Downside Up’ op koers voor de Oscars.

Al van bij zijn première op het Internationaal Kortfilmfestival van Leuven was duidelijk dat ‘Downside Up’ van Peter Ghesquière nog veel meer prijzen zou binnenhalen dan de publieksprijs en de Humoprijs die de film en zijn maker in Leuven mochten ophalen.  Intussen is ‘Downside Up’ al vele keren de grens overgegaan en ook al ettelijke keren bekroond.  Dit weekend kwamen er nog twee prijzen bij in Namen. Het weekend voordien won ‘Downside Up’ nog ‘Show Me Shorts’ in Nieuw-Zeeland, een ‘Oscar Qualified’ festival, waardoor Ghesquière met zijn film kan meestrijden voor een plekje op de shortlist voor de Oscars, zij het pas voor de editie van 2019.  Thumps up for ‘Downside Up’.

De prijs in het Nieuw-Zeelandse Auckland was de tiende bekroning voor de film van Peter Ghesquière.  De voorbije weken was zijn prent wel vaker in verre landen te bekijken, zoals ook in Mexico, Portugal en Japan.  En dit weekend was er dan weer goed nieuws van dichterbij, gewoon aan de andere kant van de taalgrens.

‘Downside Up’ heeft zondagavond twee prijzen gewonnen tijdens de vierde editie van het Extraordinary film festival in Namen: de Grote Prijs van de Jury en de Prix RTBF voor korte films.

‘Downside Up’ gaat over een wereld waar iedereen het Syndroom van Down heeft. Maar op een dag wordt een jongen geboren die anders is.

De film is één van de 13 Vlaamse kortfilms die op Selected Shorts #23 staan, de jaarlijkse dvd met de beste kortfilms van het voorbije jaar.  Zoals alles wat kortfilm aangaat in Vlaanderen te verkrijgen via www.daltonshop.be

Zie ook : 

Peter Ghesquière over ‘Downside Up’

Ghesquière en zijn overpeinzingen bij de overgang

Bekijk ook

‘Bloeistraat 11’ wint hoofdprijs in Annecy

ANNECY/BRUSSEL, De korte animatiefilm ‘Bloeistraat 11′ van Nienke Deutz heeft gisterenavond de Crystal du Court Métrage gewonnen op …