Home / Nieuws / Peter Monsaert begint aan opnamen van tweede film

Peter Monsaert begint aan opnamen van tweede film

Op dinsdag 4 augustus beginnen in Evergem de opnamen van ‘Le Ciel Flamand’, na ‘Offline’ de tweede langspeelfilm van regisseur en scenarist Peter Monsaert. Net als in zijn eerste speelt Wim Willaert (‘Eigen Kweek’) de mannelijke hoofdrol.   De vrouwelijke hoofdrollen zijn voor Sara Vertongen (‘Binnenstebuiten’) en haar dochter Esra Vandenbussche, en Ingrid De Vos (‘De Behandeling’).

 

 

 

Bijrollen zijn er voor onder andere Mathias Sercu (‘Buiten De Zone’, ‘Flikken’) en Isabelle Van Hecke (‘De Behandeling’, ‘Bevergem’).

David Williamson is director of photography. Het gaat wel snel voor de man die eerder de camera hanteerde voor alle kortfilms van Gilles Coulier (‘Ijsland’, ‘Paroles’ en ‘Mont Blanc’) en ook diens langverwachte serie ‘Bevergem’ van beelden voorzag.  Williamson stond ook achter de camera van Caroline Strubbe’s ‘I’m the Same, I’m an Other’, blikte ook ‘Liebling’ in en het Franstalige ‘Melody’ van Bernard Bellefroid. Eerder dit jaar was hij ook DOP van ‘Vincent en het einde van de wereld’ van Christophe Van Rompaey. De muziek van ‘Le Ciel Flamand’ wordt gecomponeerd door Bert Dockx, bekend van Flying Horseman en Dans Dans.

 

David Williamson op de set van ‘Vincent en het einde van de wereld’ van Christophe Van Rompaey (Foto KVdm – Cinevox)

Peter Monsaert maakte in 2012 zijn langspeelfilmdebuut met ‘Offline’, een productie van Lunanime en Victoria Deluxe. De film reisde langs vele internationale filmfestivals, en sleepte daarbij heel wat prijzen in de wacht, waaronder Beste Film, Beste Acteur en Beste Actrice op het Filmfestival van Amiens. Ook won ‘Offline’ in 2013 drie Ensors, voor Beste Scenario, Beste Acteur, en Beste Acteur in een Bijrol.

De opnamen van ‘Le Ciel Flamand’  vinden hoofdzakelijk plaats in en rond Gent, in Pittem, en in de Vlaamse Ardennen.

De artistieke carrière van Gentenaar Peter Monsaert is er een van diversiteit en uitstappen in verschillende kunstvormen, en situeert zich in een multimediaal crossovergebied tussen film, theater en performance.

Net als in zijn internationaal gelauwerde film ‘Offline’ schetst Monsaert in zijn nieuwe film opnieuw een aangrijpend en gelaagd portret over complexe familiebanden en de manier waarop gezinnen ondanks alles de hoop kunnen vinden om weer naar elkaar te groeien. Het verhaal gaat over ene Monique die samen met haar dochter Sylvie het baanbordeel Le Ciel Flamand uitbaat op de grens van West-Vlaanderen en Frankrijk. Eline, het zesjarige dochtertje van Sylvie, is gefascineerd door de mysterieuze werkplek van haar mama en oma, maar wordt ten allen tijde de toegang ertoe ontzegd. Wanneer Sylvie en Monique aan het werk zijn, ontfermt nonkel Dirk (Wim Willaert) zich over Eline. Tot een dramatische gebeurtenis de zekerheden in hun leven in gevaar brengt en de familiale banden onder druk zet.

‘Le Ciel Flamand’ is een productie van Lunanime. Lumière zal de film verdelen in de Benelux in het najaar van 2016.

‘Le Ciel Flamand’ wordt geproduceerd met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), het Creative Europe – MEDIA programma van de Europese Unie, en de Belgische Tax Shelter voor Filmfinanciering (tax shelter partners: Practicali, Forsa en Pranco).

 

 

Bekijk ook

Filmmuziekfeest sluit Film Fest Gent af!

De World Soundtrack Awards gaan dit jaar door als een online filmmuziekfeest, gelivestreamd vanuit Kinepolis Gent, …