Peter Van De Velde en Louis Talpe samen in nieuwe Sinterklaasfilm

Peter Van de Velde (Piet Piraat) en Louis Talpe (agent Toby uit ‘Mega Mindy’) spelen voor de eerste keer samen in de nieuwe Sinterklaasfilm, ‘De Club van Sinterklaas en De Pietenschool’.

Peter Van de Velde speelt de Vlaamse boef in het verhaal en staat voor de eerste keer naast Louis Talpe op de set.  Peter: “Ik kijk er echt naar uit om eens de slechterik te mogen spelen in een film en zie het als een grote eer dat de Nederlandse producent mij vroeg voor deze rol.”

 

Ook Louis Talpe is blij met zijn rol: “Van sommige producties wil je gewoon graag deel uitmaken en dit is er zo één.  De traditie van de Sint zal altijd blijven bestaan en niets is leuker dan voor een eerlijk en dankbaar kijkpubliek te mogen werken!”

Ook presentatrice en actrice Nicolette van Dam (vtm-serie ‘Voetbalvrouwen’) heeft een rol bemachtigd in het nieuwe Sinterklaasavontuur dat begin augustus in productie gaat.  Zij speelt de moeder van het hoofdpersonnage Lucas (Sem van Dijk).

 

Na ‘De Club van Sinterklaas en het Geheim van de Speelgoeddokter’ uit 2012, is ‘De Club van Sinterklaas en de Pietenschool’  de tweede bioscoopfilm van ‘De Club van Sinterklaas’, een televisieserie die razend populair is in Nederland. En dankzij de twee bekende kinderhelden Peter Van de Velde en Louis Talpe, zullen ook de Vlaamse kinderen overstag gaan voor deze kleurrijke en grappige bende.

 

De familiefilm draait vanaf 9 oktober in de Belgische en Nederlandse bioscopen en wordt in België verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD).  De productie wordt wederom verzorgd door Tom de Mol Productions.

 

Het verhaal

Welk kind wil nou niet ontdekken hoe je een zwarte piet wordt ? Maar ja, daarvoor moet je wel binnengelaten worden op het kasteel van Sinterklaas ! Dit jaar geeft Sinterklaas één kind de kans om deze droom waar te maken.  Ergens in Nederland is een Gouden Pepernoot verborgen.  Wie ‘m vindt kan naar de Pietenschool in Spanje.  Maar als er twee Gouden Pepernoten gevonden worden, moeten de Pieten zowel Coole Piet-fan Lucas als een geheimzinnige man meenemen naar het kasteel.  Wie haalt het Pietenexamen en mag dit jaar met Sinterklaas mee op de boot naar Nederland ?

Bekijk ook

Dit zijn de winnaars van de competities van FFO23!

Tijdens de vijftiende editie van Filmfestival Oostende werden naar jaarlijkse gewoonte de winnaars binnen elke …