Picl.be biedt arthouse films en documentaires aan!

Cinema ZED biedt arthouse films en documentaires die nu in de zalen spelen ook online aan via het platform Picl.be.

Vanaf woensdag 27 oktober kunnen liefhebbers van de kwaliteitsfilm terecht op Picl.be. Voor dezelfde prijs als een cinematicket, stream je als kijker ook thuis arthouse films naar keuze. Daarmee wordt het makkelijker om deze films te bekijken voor mensen die verder van Cinema ZED wonen, de tijd niet vinden om naar de film te gaan, of een film net hebben gemist in de bioscoop.

Cinema ZED krijgt er een online zaal bij, naast haar vier fysieke zalen in Leuven en Hasselt, via het nieuwe streamingplatform Picl.be. Het wordt dus mogelijk om een deel van het aanbod van Cinema ZED thuis te bekijken. De opbrengsten van de films op Picl.be gaan ook terug naar de bioscopen die de films aanbieden. Wie een film kijkt op Picl.be, steunt dus ook de onafhankelijke stadscinema.

“Wanneer je om de een of andere reden niet in de cinema geraakt, kan je via Picl.be films uit de zalen rechtstreeks bij je thuis bekijken. Tegelijkertijd geef je hiermee je favoriete cinema toch een extra duwtje in de rug.”  – Koen Monserez, Coördinator Cinema ZED

Op Picl.be staan films die nu in de bioscoop spelen of net uit de zalen zijn. Het aanbod varieert van kleine documentaires tot winnaars van de Palme d’Or en wordt wekelijks bijgewerkt. Op het programma staan onder andere: The Father (Cinéart) , Son-Mother(MOOOV), Petite Maman (Cinéart), Minari (September Film), The Man Who Sold His Skin (Cinéart), Promising Young Woman (The Searchers), First Cow (The Searchers), Quo Vadis, Aida? (Cinéart), Supernova (Cinéart) en Le Sorelle Macaluso (Cherry Pickers).

Maar er zijn ook Belgische documentaires te zien: Holgut, White Cube, Future Shocked en Dark Rider.

Voor dezelfde prijs als een gemiddeld cinematicket kan je een film 48 uur lang bekijken, even pauze nemen is dus mogelijk. Nieuwe films kosten 8 euro, films die net de cinema uit zijn 4,99 euro. Dat betekent dat Picl.be niet met abonnementen werkt, maar dat gebruikers per film betalen.

Ontdek het aanbod van Cinema ZED op www.picl.be/theaters/cinema-zed.

Picl.be is een onderdeel van Stichting Filmpromotie, die ook sinds 2017 in Nederland Picl.nl onder zich heeft waar 40 Nederlandse bioscopen bij aangesloten zijn. De stichting wordt mede gefinancierd door Creative Europe.

Bekijk ook

Herdenking Chantal Akerman!

Vanaf 5 oktober kan je naar de gerestaureerde versie van Chantal Akermans Toute une nuit gaan kijken in …