Piet Goddaer (Ozark Henry) op het Filmfestival van Gent

26 september.  Veel wind in Gent vandaag, maar niettemin waaide niemand weg tijdens de persvoorstelling van het Filmfestival van Gent.  Het deel van de programmatie dat ons vooral interesseert — het Belgische luik — werd al eerder bekend gemaakt (klik hier), maar de pers werd eerst en vooral getrakteerd op een stukje muziek — live gebracht op een vleugelpiano door Piet Goddaer zelve — uit de film die bij die opening werd gepresenteerd : ‘Le Monde Nous Appartient’ van Stephan Streker.  Mooie muziek voor een mooie film.  Een aangenaam gevoel draagt al snel bij tot een aangenaam gesprek.  We hadden een babbel met Sam Louwyck, die ook in de film zit, maar dat geven we u later deze week mee, en eerst en vooral hadden we een babbel met Piet Goddaer, de componist van de soundtrack.

Het was niet de eerste keer dat Piet filmmuziek maakte.  Jaren geleden al werd hij gevraagd om de muziek te schrijven voor ‘Kruistocht in Spijkerbroek’, maar tijdens de postproductie bleek het niet zo goed te klikken tussen de Nederlandse regisseur Ben Sombogaart en de Kortrijkse muzikant.  Voor de documentaire ‘To Walk Again’ van Stijn Coninx, over Marc Herremans, maakte hij ook de muziek.  Maar een langspeelfilm is natuurlijk nog een ander gegeven.

Na de vertoning van de film — een gedurfde en echt wel mooie prent die bij momenten misschien iets te duidelijk refereert naar enkele grote voorbeelden — hadden we een gesprek met Piet. De receptie na de persconferentie vond plaats in een tent op de binnenkoer van ‘De Cirk’, het gerestaureerde bouwwerk van Theo Van Rijsselberghe, en wij glipten even naar buiten voor volgend gesprek : KLIK HIER

 

Bekijk ook

Het programma van Anima 2023 staat online!

Het festivalteam onthulde vandaag trots het programma van Anima 2023. Ze kijken ernaar uit jullie te …