‘Pinocchio’ en ‘The Congress’ op shortlist European Film Awards

 

BERLIJN/BRUSSEL, 30 september 2013. Zowel van als van zijn genomineerd voor de European Film Awards in de categorie Beste Animatiefilm. De Brusselse animatiestudio Walking The Dog is de Vlaamse coproducent van ‘Pinocchio’ en werkte mee aan het animatieluik van ‘The Congress’.

Pinocchio
Pinocchio

 

Pinocchio
Pinocchio

De European Film Academy (EFA) maakte vandaag de shortlist van animatiefilms bekend die genomineerd zijn voor de European Film Awards. Die shortlist bestaat, naast het Franse ‘Jasmine’, uit Enzo D’Alò’s ‘Pinocchio’ en ‘The Congress’ van Ari Folman. In beide films speelde het Brusselse animatie- en productiehuis Walking The Dog van Eric Goossens en Anton Roebben een belangrijke rol. D’Alò’s ‘Pinocchio’ is een coproductie tussen Italië, Luxemburg, Frankrijk en België waarbij Walking The Dog als coproducent voor Vlaanderen optrad.

 

 

De film is gebaseerd op het originele boek van Carlo Collodi en vertelt het bekende verhaal van de houtbewerker Giupetto die een pop uit hout snijdt om hem gezelschap te houden. ‘Pinocchio’ opende vorig jaar nog de Venice Days, was verder geselecteerd voor o.a. het filmfestival van Busan en Abu Dhabi en wist in maart dit jaar volle zalen te lokken tijdens Cartoon Movie, een van de meest vooraanstaande platformen voor coproductie binnen Europa.

The Congress
The Congress

 

Walking The Dog stapte ook mee in het deels live action, deels geanimeerde verhaal van ‘The Congress’, geregisseerd door Ari Folman en met Entre Chien et Loup als Belgische coproducent. Daarbij was de Brusselse animatiestudio voornamelijk verantwoordelijk om de overgang van live action naar animatie in goede banen te leiden. Een viertal senior animatoren van het bedrijf reisden uiteindelijk ook af naar Israël om gedurende een drietal maanden verder te assisteren bij de film. ‘The Congress’ werd dit jaar gekozen als openingsfilm van de Quinzaine des Réalisateurs in Cannes.

Jack and the Cuckoo-Clock Heart
Jack and the Cuckoo-Clock Heart

 

In 2000 richtten Anton Roebben en Eric Goossens in Brussel de onafhankelijke animatie- en productiestudio Walking The Dog op. Sindsdien werkte het duo mee aan tal van internationale animatiehoogvliegers zoals o.a. ‘Les Triplettes de Belleville’, ‘Brendan, het geheim van Kells’ en ‘Een monster in Parijs’. Walking The Dog werkt momenteel aan ‘Jack and the Cuckoo-Clock Heart’, een 3D animatiefilm in coproductie met het Franse power house EuropaCorp van Luc Besson. Walking The Dog opende afgelopen zomer ook een tweede vestiging op de C-mine site in Genk.

 

Zowel ‘Pinocchio’, ‘Brendan, het geheim van Kells’ en ‘Les Triplettes de Belleville’ ontvingen steun van het VAF. ‘Jack and The Cuckoo-Clock Heart’ kan rekenen op steun via Screen Flanders

 

Bekijk ook

Het programma van Anima 2023 staat online!

Het festivalteam onthulde vandaag trots het programma van Anima 2023. Ze kijken ernaar uit jullie te …