Home / Nieuws / Festivals / Prinselijke openingsweekend van het JEF festival in Zuiderpershuis

Prinselijke openingsweekend van het JEF festival in Zuiderpershuis

Zaterdag 23 februari werd in het Zuiderpershuis het JEF festial geopend met de première van de Noorse jeugdfilm ‘Los Band’. Naast de hoofdactrice Tiril Marie Høistad Berger en scenarist Arild Tryggestad, woonden niet alleen festivalmeters Tatyana Beloy en Soe Nsuki de Belgische première bij. Ook Prins Laurent met zijn gezin was van de partij.

Prins Laurent met gezin, Tatyana Beloy en Soe Nsuki, hoofdactrice Tiril Marie Høistad Berger, scenarist Arild Tryggestad
Foto: Bart Baevegems

Twee jonge virtuozen vergastten prins Laurent en zijn gezin bij aankomst op hun versie van Seven Nation Army. In de cafetaria van het Zuiderpershuis konden de ouders in afwachting van de openingsfilm ‘Los Bando’ alvast een versnapering genieten, terwijl hun kinderen in het MediaLab interactieve en virtuele spelletjes konden uitproberen. Hoofdactrice Tiril Marie Høistad Berger vertelde ons waarom kinderen de film absoluut moeten zien.

Zo werd het startschot gegeven voor de 31ste editie van het JEF festival. Dit jaar vinden de festiviteiten voor de eerste maal plaats in het Zuiderpershuis aan de Antwerpse kaaien. Festivalmeter Soe Nsuki vertelde ons samen met haar festivalpartner Tatyana Beloy wat het festival allemaal te bieden heeft.

Voor Prins Laurent en Prinses Claire was het de vierde keer dat ze de opening van het JEF festival in Antwerpen bijwoonden. Samen met hun kinderen keken ze naar de Noorse openingsfilm Los Bando van regisseur Christian Lo, een muzikale road movie, over twee vrienden die het land doorkruisen om mee te doen aan een nationale rockwedstrijd.

Prins Laurent met hoofdactrice Tiril Marie Høistad Berger
foto: Bart Baevegems

Morgen staat het feestweekend van JEF in het teken van de allerjongsten. Voor de eerste keer komen ook de peuters vanaf 18 maanden aan de beurt om er samen met hun ouders naar het allerkleinste Ciné-Concert te kijken. Gedurende een half uur worden de allerkleinste filmliefhebbertjes verwend met een compilatie van animatiefilmpjes, die met live-muziek van het Franse Philharmonique de la Roquette wordt opgeluisterd. De voorstelling van 10u30 is uitverkocht, maar er zijn nog enkele plaatsen voor de vertoningen van 14u en 15u, telkens in het Zuiderpershuis. Het is ongetwijfeld de eerste keer dat een vertoning van peuters van 18 maanden in een cinema wordt georganiseerd!

Bekijk ook

Eerste Vlaamse Webserie voor kinderen!

Deze zomer springt iedereen op de fiets. In Cyclomax bedenken twee kinderen een game om …