Home / Nieuws / Raf Reyntjens met Gene Bervoets en Jeroen Perceval op weg naar het paradijs

Raf Reyntjens met Gene Bervoets en Jeroen Perceval op weg naar het paradijs

Deze week zijn de opnamen gestart van de eerste, langverwachte langspeelfilm van Raf Reyntjens, met Gene Bervoets en Jeroen Perceval in de hoofdrollen. ‘Paradise Trips’ vertelt het verhaal van de norse buschauffeur Mario (Bervoets) die tegen zijn zin een kleurrijke bende jongeren naar een festival in Kroatië moet brengen. Het verloopt niet zoals gepland en de reis verandert al snel in een fascinerende trip die Mario keihard confronteert met zijn vooroordelen en met zijn verloren zoon (Perceval).

Raf Reyntjens (foto Kris Dewitte)

Raf Reyntjens gooide eerder hoge ogen met zijn bekroonde videoclips voor Stromae (‘Peace or Violence’, ’Papaoutai’) en zijn kortfilms (‘A Message from Outer Space’, ‘Tunnelrat’) met Matthias Schoenaerts in de hoofdrol. Er wordt dan ook reikhalzend uitgekeken naar zijn langspeelfilmdebuut.

Met veel schoon volk op reis

Line Pillet was eerder te zien in ’Little Black Spiders’ ©Vinck & Partners

De cast wordt een mix van bekende namen en onontdekt talent. Gene Bervoets (’Salamander’, ‘Het Goddelijke Monster’, ‘De Laatste Dagen Van Emma Blank’) en Jeroen Perceval (‘Plan Bart’, ’Borgman’, ’Rundskop’) zullen een transformatie ondergaan om de rollen van vader en zoon te vertolken. Ook Noortje Herlaar (Ramses), Tania Van der Sanden, Line Pillet en Marie Louise Stheins doen mee naast enkele veelbelovende jonge acteurs.

De film wordt geproduceerd door Caviar, in coproductie met Climax Films en IJswater Films (NL). Paradise Trips kreeg de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, Screen Flanders, het Nederlands Filmfonds en Le Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel van de Franse Gemeenschap. Verder kan de film rekenen op de medewerking van zender 2BE. Filmverdeler Cinéart brengt de film volgend jaar in de zalen.

Mannen met drukke plannen

Caviar brengt deze zomer ook ‘Plan Bart’ uit, de debuutfilm van Raf Reyntjens’ compagnon de route Roel Mondelaers, met wie hij de bekende ‘Who took my Badjas’-commercial draaide.  De hoofdrol in ’Plan Bart’ wordt toevallig ook door Jeroen Perceval vertolkt.  Perceval draait deze zomer zelf ook nog een kortfilm, ’August’, en in het najaar speelt hij een hoofdrol in ’D’Ardennen’, het langspeelfilmdebuut van Robin Pront, dat gebaseerd is op het gelijknamige toneelstuk van Perceval.  Zijn tegenspeler daar is Matthias Schoenaerts.  Bervoets heeft ook nog andere plannen deze zomer. Hij staat nog op de set van de nieuwe film van de gerenommeerde Nederlandse regisseur Alex Van Warmerdam, met wie hij in het verleden al twee keer samenwerkte.

Zie ook :

Raf Reyntjens over 2014

Jeroen Perceval en zijn kortfilm ’August’

Jeroen Perceval draait met Robin Pront

Alex Van Warmerdam doet weer een beroep op de Belgen

Jeroen Perceval over ’Plan Bart’

 

Bekijk ook

Speciale vermelding voor Retrospekt op Brussels International Film Festival!

Zonet vond de slotceremonie plaats voor de derde editie van het Brussels International Film Festival. …