Home / Nieuws / Raf Reyntjens trekt dit jaar naar het paradijs

Raf Reyntjens trekt dit jaar naar het paradijs

Hij is al een korte eeuwigheid aan de slag in de reclame en als kortfilmmaker, en is in beide hoedanigheden zeer succesvol en gevierd.  Zijn twee kortfilms hadden niet toevallig allebei Matthias Schoenaerts in de hoofdrol. Maar de laatste tijd wordt hij alsmaar meer gevierd als de clipmaker achter Stromae‘Peace or Violence’ en ‘Papaoutai’ zijn twee songs die hij van beelden voorzag. Die laatste clip werd alleen op youtube al 80 miljoen keer bekeken.  Maar de echte ambitie van Reyntjens ligt elders. Net als de compaan met wie hij veel reclames draaide onder de noemer ‘Raf en Roel’, wil hij een langspeelfilm gaan draaien.Dat zou deze zomer moeten gebeuren.  ‘Paradise Trips’ zal de film heten. En in afwachting heeft Raf al een volgende langspeelfilmscript klaar, ‘Ponie and the Death of Zorro’.  Blij dat hij tussendoor even de tijd vond om onze nieuwjaarsvraagjes te beantwoorden.

 

1) Er zijn in 2013 vrij veel Vlaamse films uitgekomen. Welke vond u persoonlijk de beste? En eventueel waarom?

Ik ga voorlopig voor ‘Borgman’, toch redelijk Vlaams voor een Nederlandse film. Ik heb wel nog wat in te halen. ‘Kid’,  ‘I’m the same I’m another’, ‘Het Vijfde seizoen’ en ‘Het Vonnis’, daar verwacht ik veel van.

2) Wie is voor u de Vlaamse filmfiguur van het jaar ?

De drijvende krachten achter de Unie van Regisseurs die ondertussen een jaar bestaat. De mensen van Flanders Image, achter de schermen mee verantwoordelijk voor het succes van de Vlaamse Film.

3) Waar hoopt u in 2014 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?

Om niet hetzelfde antwoord te moeten geven als vorig jaar: leren golfen. Waarom dat, wordt hopelijk eind 2015 duidelijk, als deze eindejaars-vragen dan nog bestaan natuurlijk.

4) Welke zijn de Belgische en eventueel internationale films waar u naar uitkijkt?

Hoge verwachtingen van ‘Animal Rescue’, ‘Her’, ‘Inherent Vice’, ‘Nymphomaniac’, de remake van ‘Old Boy’ door Spike Lee en de nieuwe van Roy Anderson en Andrey Zvyagintsev. In Vlaanderen kijk ik uit naar ‘Plan Bart’, ‘Welp’, ‘De Behandeling’, ‘Booster’ en ‘Waste Land’.

 

5)     Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

Ik ben benieuwd naar de samenwerking tussen Mariano Vanhoof en Kevin Meul. En hou verder ook maar Tim Mielants, Kenneth Mercken, Robin Pront, en Cecilia Verheijden in de gaten.

6)     Wie breekt er nationaal en internationaal door?

Ik wens het iedereen toe.

 

Raf Reyntjens over 2013

 

TERUG NAAR DE LIJST

 

Bekijk ook

Win een dvd-pakket!

Enkele studenten zijn bezig met een onderzoek naar de bekendheid van CINEMATEK, jij kan een …