Razor Reel geeft tickets weg!

De komende twee weekends vindt het genrefestival RAZOR REEL plaats. Cinevox mag van hen 5×2 duo-tickets wegschenken voor een film naar keuze (met uitzondering van de openings-en slotfilm). Belgische aanraders: MEGALOMANIAC, #NO_FILTER, LOGGER en BELGICA OBSCURA.

Razor Reel is een Vlaamse genrefilmfestival, waarbij de vzw door middel van een brede, fantastische (vooral doelend op het genre, maar ook als versterkende term) programmatie de genrefilm kenbaar maken bij het grote publiek, de genrefilmcultuur en de kennis over de genrefilm stimuleren door middel van focusprogrammaties, bijdragen aan de promotie van de genrefilm, een podium bieden aan debuterend talent en de sociale cohesie bevorderen. De hoofddoelstelling van het festival bestaat eruit de verbeelding van het publiek te prikkelen en te stimuleren.

Deelnemen kan hier.

Wij zetten graag de actuele Belgische genrefilm op een rijtje:

 

page17image26506656#NO_FILTER van Michael Dupret DONDERDAG 3/11 – 20:00

Als de #1 social influencer op haar middelbare school ontdekt Anna nog steeds de voor- en nadelen van deze nieuwe status. Ze is vastbesloten om zoveel mogelijk volgers te krijgen, maar wanneer de grens tussen echt en virtueel vaag wordt, wordt de nacht bloedig.

 

 

page18image26507488

MEGALOMANIAC van Karim Ouelhaj  VRIJDAG 4/11 – 20:00 Met o.a. Wim Willaert.

Martha en Félix zijn de kinderen van de beruchte seriemoordenaar uit Bergen die in de jaren 90 toesloeg. De onzekere Martha is op mentaal vlak heel kwetsbaar en leeft haar leven voornamelijk via social media. Intussen zet haar broer het werk van hun vader voort. Wanneer Martha op haar werk lastig gevallen wordt, glijdt ze weg in de waanzin en verkent ze de gruwelijke wereld van haar broer.

 

page17image26505408LOGGER van Steffen Geypens ZATERDAG 5/11 – 13:30 (BELGICA OBSCURA BLOK) Met o.a. Jurgen Delnaet.

In ‘Logger’, dat gebaseerd werd op de fabel ‘Death and the Logger’ van Jean de la Fontaine (1668) en geïnspireerd is door Akira Kurosawa’s ‘Ra- shomon’ (1950), volgen we een houthakker het bos in. Daar treft hij een bruut verminkt lichaam aan. Hij raakt onmiddellijk in een catatonische toestand en krijgt de onverwachte hulp van de Dood zelf.

Vanaf dat moment wordt het verhaal verteld vanuit drie verschillende oogpunten: dat van de houthakker, dat van de jogger en dat van de dokter. Terwijl we teruggaan in de tijd, ontrafelt de surreële waarheid zich langzaam… tot het laatste gevecht met de Dood alles weer normaal maakt.

 

page18image26503536DARKER van Frank van den Bogaart ZATERDAG 5/11 – 13:30 (BELGICA OBSCURA BLOK) Met o.a. Daan Stuyven.

Rhena’s vader vertelt een verhaal over Atlas, een bos-entiteit die aan zijn bomen de verhalen van de dood influistert. Diezelfde nacht verdwijnt hij in dit woud. Rhena doet alles wat in haar macht ligt om haar vader terug te krijgen.

 

 page18image26506240THE NIGHT WATCH van Julien Regnard ZATERDAG 5/11 – 13:30 (BELGICA OBSCURA BLOK)

Een koppel haast zich weg van een glamoureuze party. Op weg naar huis leidt een ruzie tot een bruut auto-ongeluk. Wanneer George weer bij be- wustzijn komt, is Christina verdwenen. Hij beleeft dan een ware afdaling in de hel.

Triskelion — Show Low Film FestivalTriskelion van Jessica Raes  ZONDAG 30/10 – 13:30 (gratis toegang)

Een Keltisch sprookje in stop-motion animatie vol avontuur en magie. Een pijl van een vijandige stam doorboort het hart van het stamhoofd. Met zijn laatste adem geeft hij zijn dochter de opdracht om deze zinloze vete te stoppen.

 

 page20image26469104THE ORIGINAL SOUNDTRACK #2

Vorig jaar veroverde Robin Broos de harten van het Razor Reel publiek en kaapte hij met zijn eerste editie van THE ORIGINAL SOUNDTRACK de publieksprijs weg. Dit jaar is hij terug met een vervolg op THE ORIGINAL SOUNDTRACK, die deze keer gefocust is op fantasy-films! Robin verrast je met een overzicht van de beste fan- tasyfilmsoundtracks, allemaal voorzien van prachtige filmfragmenten op het grote scherm! Ontdek tijdens DE FANTASY SOUNDTRACK de strafste verhalen over de beste filmmuziek aller tijden.

Programmatie, tickets en meer info over het festival vind je hier.

Bekijk ook

Gratis tickets voor Filmfestival Oostende!

Deze wedstrijd is afgelopen! Als partner van Filmfestival Oostende mag Cinevox een hoop tickets weggeven …