Red Light best bekeken titel op Streamz!

De VTM-reeks Red Light is de meest bekeken titel op Streamz. De serie ging bij ons in première op Film Fest Gent, in aanwezigheid van de hele cast en tevreden producent Peter Bouckaert.

Red Light staat nu ongeveer twee maand op Streamz en is op die tijd de best bekeken serie sinds de start van het streamingplatform in september. Red Light sleepte reeds voor de Belgische première op Film Fest Gent al meerdere prijzen in de wacht. Zo wonnen regisseurs Wouter Bouvijn & Anke Blondé en actrice Halina Reijn al Gouden Kalveren op het Nederlands Film Festival en werd de serie ook gelauwerd met twee prijzen in Cannes. Daar ontving de ploeg de Special Performance Award voor het acteerwerk van hoofdrolspelers Carice van Houten, Maaike Neuville, Halina Reijn en Geert Van Rampelberg alsook de Prijs van de Studentenjury.

Red light is een productie van Eyeworks Film & TV Drama en Hollands Licht, in coproductie met VTM en BNNVARA, in samenwerking met Man Up Film. Samen met Gunter Schmid, produceerde Peter Bouckaert het aan Vlaamse kant.

In Red Light spelen Carice van Houten (Game of Thrones), Halina Reijn (Instinct) en Maaike Neuville (De Twaalf) drie vrouwen met heel verschillende achtergronden wiens levens vervlochten geraken. Sylvia is een prostituee die in een bordeel werkt met haar vriend en pooier, gespeeld door Geert Van Rampelberg. Esther is een bekende sopraanzangeres uit een welgesteld milieu en Evi is een gedreven politieagente die een grote zaak probeert te combineren met haar gezinsleven. Ze komen terecht in de gevaarlijke en intrigerende wereld van mensensmokkel, prostitutie en uitbuiting in Antwerpen en Amsterdam. Gaandeweg komen de absolute tegenpolen erachter hoezeer ze elkaar nodig hebben om hun problemen op te lossen.

De volgende reeks in productie van Eyeworks is 1985, die ook zal geregisseerd worden door Wouter Bouvijn (De Twaalf, Red Light) en wordt geschreven door Willem Wallyn (All of Us). Daarin stappen een jonge vrouw, haar broer en zijn beste vriend in het avontuur van het volwassen leven. Vol goede intenties beginnen ze aan een beloftevolle toekomst, Inge als rechtenstudente aan de VUB, Marc en Franky als rekruten bij de Rijkswacht. In de jaren daarop verliezen ze allen hun onschuld en illusies en zinken ze met het hele land steeds dieper weg in het moeras van de Bende van Nijvel…

Red Light is nu al volledig te zien op Streamz en later bij VTM. 

Bekijk ook

Mijn vader is een saucisse in wereldpremière!

De familiefilm Mijn vader is een saucisse, het speelfilmdebuut van Anouk Fortunier, is geselecteerd voor …